15.09.2015 17:14

Най-старото училище в София празнува своята 177-ма годишнина

Видян 3597 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Кметът на район „Средец“ Вергиния Стоянова присъства на тържественото откриване на учебната година в 127 СОУ "Иван Денкоглу" . Всяка година на първия учебен ден тя посещава едно от 7-те училища в района и сега бе официален гост на най-старото училище в София, което чества своята 177-ма годишнина.


 Валя Ненчева, директор на училището, пожела на всички ученици успешна година, особено на първокласниците, и благодари на учителите за тяхната всеотдайност. Тя беше обградена от първокласничката Вероника и осмокласничката Любов, които също поздравиха своите съученици.


Вероника сподели, че е в това училище, защото баща й също е учил тук и обеща много да учи и много да слуша, освен мама и татко, но и учителите.


„Както сега ни посрещате със зеле и моркови след 5 години ще ни изпращате с пита и мед. Пожелавам на любимите си учители лека учебна година , а на всички вас на добър път“, каза Вероника.


 Стоянова поздрави специално директора на училището г-жа Валя Ненчева и се обърна към учениците, учителите и родителите със следните думи:


„Скъпи ученици, вратите на нашето  127-то училище са отворени за вас, за да поемете по пътя на знанието. Нека той да бъде светъл и лек . Бъдете упорити и не спирайте да се учите от Вашите учители - те ще ви дадат мъдрост и познание. Вярвайте в доброто .Уважаеми учители, на Вас се пада честа да научите и възпитате. Предайте знанията си търпеливо и всеотдайно ! Децата го заслужават. Мили родители, Вашите деца ще бъдат не само знаещи и можещи, но и достойни граждани на България и света !


Пожелавам на всички здраве и успехи през новата учебна година. На добър час !“


Стоянова зарадва преподавателите и учениците с новината, че има издадена виза от главния архитект на София за проектиране и изграждане на нов физкултурен салон, както и че се търси финансиране за преасвалтиране на двора.


Тържество продължи с празнична програма, в която активно участие взеха учениците, показвайки разностранни таланти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

водолей