04.08.2015 13:20

Сибирско тигърче на Путин застреляно от упор

Видян 914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Застреляно е сибирско тигърче, включено в програмата на опазване на дивата природа на руския президент Владимир Путин, съобщава вестник "Комерсант", цитиран от novini.bg.


 


 Малкото е открито от велотуристи на 8 км от село в южната част на Хабаровски край. Те намерили тигърчето малко след като било застреляно и тялото му било още топло. Имало няколко огнестрелни рани по тялото, виждало се, че е стреляно от упор, твърдят свидетелите. Велосипедистите не докладвали за инцидента веднага, защото нямали мобилни телефони. Те побързали да напуснат мястото, понеже се страхували майката на тигърчето да не е наблизо.  На следващия ден тялото било изчезнало. "Малкото сигурно се е учило да ловува и е изскочило на пътя", разказва един от велосипедистите.


 


Сибирските тигри, известни и като Амурски, са много редки. Тяхното обитание е в граничния район между Русия и Китай. През 1940 г. имало само около 30-40 амурски тигри на свобода, но благодарение на усилията на държавата и еколозите техният брой се е увеличил до 500.


 


Програмата за опазване на Амурските тигри започна през 2008 г. по инициатива на Владимир Путин. Фондът има за цел да удвои популацията от тигри през следващото десетилетие. Преди няколко дни целият свят се вдигна в защита на лъва Сесил, убит от американски зъболекар в Зимбабве. Животното беше символ на страната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате