Свързани новини

05.01.2012 17:17

Франция иска закон за силикона

Видян 1822 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Лоши вести за френските мъже носят последните дни. Месец след като правителството обяви, че възнамерява да забрани строго най-древната професия и да наказва клиентите на проститутките със зверски глоби и затвор, още един удар южно под кръста покоси силния пол в страната на любовта. Скандалът със силиконовите импланти, накара властите да сложат ръка и върху тази радост на естети и сърцеведи.
„Нужна е промяна в европейското законодателство за медицинските приспособления, включително женските гръдни импланти“, заяви френският министър на здравеопазването Ксавие Бертран. „Трябват ни други правила за медицинските приспособления. Искам промяна в европейската регламентация, защото за разлика от лекарствата, при които се издава разрешително за пускане в търговската мрежа, днес такова разрешение за медицинските приспособления не се изисква“, категоричен бе той.
Протезите на компанията Поли Имплант Протез са в центъра на скандала във Франция, след като бяха открити 20 случая на рак при носители на нейни импланти. Тогава правителството препоръча на 30 000 жени с такъв силикон да го махнат. Компанията, която произвежда също и гърди и тестиси за мъже, е във фалит от март 2010-а. Компанията е използвала индустриален гел с изтекъл срок на годност вместо медицински гел. Смята се, че това е причината за необичайно голям брой разкъсвания на протезите. Преди дни се разбра и че са слагани и оцветители за гориво.
Компанията е произвеждала до 100 000 протези годишно, 84 процента от които са били изнасяни, най-вече в Латинска Америка, Испания и Великобритания. Смята се, че в световен мащаб между 400 000 и 500 000 жени носят нейни импланти.
Около 3600 жени у нас са в риск от увреждане заради силиконовите гърди.
Всички направени операции за поставянето на изкуствен бюст да се вкарат в регистър, поискаха от Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия.


Снимка: БТА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови