03.01.2010 17:09

Виена като София на бъдещето

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виена е един от символите на Коледно-новогодишните празници. София й прилича малко – по сходните размери и брой на населението, но предимно по бракуваната преди петилетка австрийска украса, която виси над булевард Витоша целогодишно.


Виена е градът на класицизма, но въпреки това всяка година празниците са малко по-различни от предната. По тази причина стотици хиляди туристи от Германия, Италия, Русия и още десетки държави са нетърпеливи да посрещат празниците в столицата на Австрия. Тази година общината, с помощта на спонсори, бе издигнала 11 сцени на открито с различен вид музика. Около някои от тях имаше барове, направени с докарани от Алпите огромни кубове сняг, на които разливаха греяно вино и шампанско, както и хапване на цени като тези в София.


Дори и малките улички в центъра имаха собствена оригинална украса, която не се повтаряше със съседните. Най-впечатляваща беше Грабен, която бе превърната в най-голямата “бална зала” и хиляди хора танцуваха валс. 3 милиона бомбички огласиха новогодишното пълнолуние над дунавския град.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.