22.04.2009 17:21

Олигарсите: Венцислав Георгиев и зиг-зага на Белла

Видян 26031 пъти | Коментари 0
Гласували 17 рейтинг: 3.5294
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един български олигарх всяка година изкарва по една седмица на фестивала в Кан. Той не посещава лъскавите филмови премиери край плажа, но задължително се разписва сред ВИП-овете на “Ники”. Това е клубът, където шампанското се лее с хиляди евро за бутилка, а Парис Хилтън и Ивайла Бакалова не пропускат да се отбият.


Ако някой види в дните на фестивала Бентли или S-класа с българска регистрация по улиците около Кроазет, няма халюцинации. Возилата са от гаража на същия този олигарх. Пристигат до Ривиерата с автовоз, докато бизнесменът стига със самолет.


Докато е в Кан, той не отсяда в някой лъскав хотел за знаменитости като Карлтън или Мажестик. Предпочита да наеме средиземноморска вила с всичките й салтанати, също като по филмите, които прожектират на феста.


Чудите се как се казва този човек?


Това е пловдивският олигарх Венцислав Георгиев.


Той стана много известен в обществото заради една нелепа снимка. Тя бе изпратена до редакциите, за да направи пиар на ловните му подвизи, но се превърна в най-голямата антиреклама, позната в историята.


Венци бе снет, докато позира върху огромна бяла мечка, застреляна от него. Гордото животно бе обляно в кръв. Трофеят се оценявал на 60 000 долара.


Тази новина от фаталния 13.12. 2007 г. е със 122 негативни коментара в най-популярния сайт за шоубизнес в България slava.bg. Числото е било доста по-голямо, но най-нецензурните мнения са изтрити от редакторите в името на добрия тон. По-невинните и многобройните призиви за бойкот на продуктите на Белла обаче фигурират и до днес на сайта. И не само на него.


Цитираме един от най-добронамерените и възпитаните: “краси 13.12.2007 15:54ч.


добре, край с продуктите на белла! но нали знаете, че те правят и много неща от месо какво е за тях един мечок на фона на хилядите други животинки, които просто "преработват" но баницата определено вече ще е по-вкусна, ако не е с белла”.


Такива призиви обаче едва ли са оттекнали нашироко в обществото. 172 млн. оборот рапортува групата Белла пред в. Капитал за миналата година. Тя е била добра за бизнеса на групата. Но дали и тази е такава.


Още в нейното начало, на 2 февруари 2009 г. вестник Стандарт дава старт на нов скандал. Под заглавие: “Шишко стана жертва на рекламен трик”, всекидневникът разказва историята на 43-годишния Иван Генов от Стражица, най-дебелия човек в България. Без да е дал съгласие или да е получил хонорар, му се приписва отслабване и повишен тонус след хранене с определени продукти. “Първото му дело ще бъде срещу Белла. В интернет се твърди, че е отслабнал, след като ял от техния маргарин с фибри”.


От групата на олигарха с мечката се оправдават по един нелеп начин: “Белла България никога не е твърдяла, че Иван Иванов(б.р. всъщност е Генов) е отслабнал, ползвайки САМО неин продукт. Думите, които господинът и неговата съпруга определят като “реклама” са на известния български диетолог доц.д-р Светослав Ханджиев...Фактът, че продуктът за мазане Флора с фибри е включен в хранителния режим...само доказва предимствата на продукта и високите му качества... Флора с фибри


Помага на хората да живеят по-здравословно.”


Специалистите по хранене всъщност са наясно, че маргаринът по принцип най-меко казано не е полезен. Той е създаден в хитлеристките лаборатории, а разликата в химичния му състав от бензина е минимална.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови