16.11.2018 15:11

НОВ ТЕАТЪР – НДК ПРЕДСТАВЯ АНТИХРИСТ В НОЩТА НА ТЕАТРИТЕ

Видян 1180 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бойко Илиев, режисьори директор на „Нов театър“ – НДК, заедно с актьорите Йоана Буковска-Давидова и Любомир Ковачевпредставиха актуалните проекти на театъра. В Нощта на театрите в София на 17-ти ноември ще се играе представлението с актуални и силни послания – „Антихрист“ по романа на Емилиян Станев с драматизация и режисура на Бойко Илиев. Спектакълът „Поручик Бенц“ по романа на Димитър Димов ще бъде представен по време на европейско турне в Германия, Белгия и Холандия.А в началото на 2019 година ще се състои Фестивалът на българската драматургия „Януари“, носещ името напиесата на Йордан Радичков. Това стана ясно по време на пресконференция в „Нов театър“ – НДК на 15 ноември 2018 г., в която участва също и Стефан Плачков, представител на „Трио Плачкови“, които показват на театрална сцена иновативния спектакъл„Ла Комедия“ с елементи от нямото кино и цирковото изкуство. Водещ на пресконференцията беше проф. Любомир Стойков.


„Спектакълът трябва да има нравствени послания. Това е условието и изискването за спектаклите, които се играят на сцената на „Нов театър“ – НДК“, отбеляза Бойко Илиев и подчерта, че е важно какво театърът дава на хората, като им помага да излязат от „нравствената мътилка на живота“. Той обърна специално внимание на това, че българските автори и произведенията на родната драматургия не трябва да слизат от театралната сцена и именно те са в основата на репертоарната политика на „Нов театър“ – НДК.


Една от основните цели на театъра е представянето освен на утвърдени и успешни български актьори, също така на талантливи млади артисти. В тази връзка Бойко Илиев представи идвете премиери на дебютиращи в театралното изкуство млади творци – моноспектакълът на Иван Рангелов – „Страсти Илиеви“ с автор Димо Дешев, който може да бъде гледан за първи път на 15 ноември и моноспектакълът на Кирил Михов – „Пикльото“ 20/18 с автор Калин Илиев, предвидена за началото на месец декември. „Младите хора ще дадат ново лице на театъра, свежест и живец, който ни е нужен. Те не се вписват в конюнктурата на българския театър, който не се промени през последните 30 години, но младите ще го променят.“Пример за това е Иван Юруков с неговия моноспектакъл „Пилето, което казва Ку“.


Актрисата Йоана Буковска-Давидова, която играе главната роля в спектакъла „Поручик Бенц“, където си партнира с Любомир Ковачев и Ивайло Захариев сподели, че за една календарна година имат рекорд от 30 изиграни спектакъла в национално турне с много силен интерес от публиката и пълни зали. Тя обяви, че предстоящото турне на представлението ще се състои от 15 януари до 15 февруари 2019 година в шест града в Европа – Виена, Мюнхен, Цюрих, Брюксел, Амстердам и Нюрнберг. Йоана Буковска-Давидова сподели в аванс, че подготвя иновативен интерактивен моноспектакъл, който ще се играе на сцената на „Нов театър“ – НДК и ще представлява комбинация между театър и кино с препратки към виртуалната и добавената реалност.


Любомир Ковачев, на когото са поверени главните мъжки роли както в „Поручик Бенц“, така и в „Антихрист“, сподели някои свои мисли за образите му в двата спектакъла по световни класики, каквито са творбите на Емилиян Станев и Димитър Димов. „Важно е театърът, който правиш да има мисия. Ние не можем да променим хората, но можем да вкараме в тях бацил – да ги накараме да си задават въпроси и да помагаме на зрителите да развиват въображението си.“, сподели Любомир Ковачев, като отбеляза, че сцената на „Нов театър“ – НДК е „място, където се създава нов поглед към театъра.“. Той сравни българската и френската театрална школа, която е завършил, като отбеляза, че френският театър не е действен като българския, а е театър на словото и родните актьори са по-добри, защото имат силен вътрешен заряд и мощ.


Стефан Плачков – режисьор на спектакъла „Ла Комедия“, в който играе и главната мъжка роля, съобщи за новата възможност публиката да съчетае всяко от представленията с чаша вино и вечеря след като излезе от залата.Той обяви, че спектакълът ще се играе и в навечерието на новата година на 31 декември от 18:00 часа, когато зрителите могат да очакват приятни изненади и подаръци. Стефан Плачков сподели също, че „Трио Плачкови“ се подготвят за предпразнично турне във Франция от 10 до 19 декември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби