Свързани новини

17.07.2013 11:22

ЦСКА била собственост на британски „благотворителни компании”

Видян 1324 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неизвестен у нас англичанин се оказа държател на акциите на ЦСКА, стана ясно от изявление на т.нар. представител на групата Червени шампиони Александър Томов. Бившият икономически вицепремиер на страната даде смайващо определение за бизнеса му: „Г-н Дейвис е председател на една от най-големи благотворителни компании. Той е на 52 години и е крупен бизнесмен. Акционер в много компании. Голям фен на футбол, но никога не е бил ръководител на отбор. Посланик на ЦСКА, защото имаме нужда от оправяне на имиджа пред УЕФА и ФИФА. Ще има постоянни обменни контакти с английските грандове. Имаме конкретно един английски отбор, но все още не искаме да го обявяваме. Съгласието и участието на Дейвис в ръководството на клуба е заради акционирането на клуба и второто е за въвеждането на европейските правила”.


В бизнеспрактиката досега беше известно, че фирмите работят, за да печелят. Оказва се, че има и „благотворителни компании”. Кой е главният герой от футболното издание на комедията Мисия Лондон: „Живее в Лондон. Акциите се намират в управляваната от него британска компания. Тепърва предстои процес на тяхната продажба и разпределяне между всички, които имат готовност и желание да станат акционери. ЦСКА няма да има мажоритарен собственик, а ще бъде публично акционерно дружество", заяви Томов.


Той обяви членовете на Надзорния съвет на ЦСКА. Председател е Лорънс Дейвис, а членове стават легендите на клуба Димитър Якимов, Петър Жеков и Верди Малкоч. Александър Тодоров е назначен официално за изпълнителен директор. В Управителния съвет влизат Ивайло Котев, който ще бъде връзката с БФС, и Лъчезар Николов, чиято задача ще бъде да комуникира с фенове. Постът спортно-технически директор се закрива и цялата футболна власт отива в ръцете на треньора Стойчо Младенов, пише Блиц.


"Почти 7 милиона са дългове към държавата, 1 милион към доставчици, 1 и нещо към футболисти. Така или иначе цената, която ние поемаме, е този неотменяем дълг от 10 милиона”, завърши Томов без да уточни в лева, долара или евро са борчовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.