10.09.2018 11:09

България с втора победа в Лигата на Нациите

Видян 1380 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Мъжкият ни национален отбор по футбол записа втора победа в трета група на турнира Лига на Нациите. Момчетата на Петър Хубчев надиграха тима на Норвегия с 1:0 на Националния стадион „Васил Левски“. Единственото попадение реализира Радослав Василев, който се разписа с глава в 58-ата минута, малко след като се появи на игра.

Петър Хубчев – селекционер на националния ни отбор: "Вероятно сега всички са в еуфория след победата, но ние реално надхитрихме отбора на Норвегия. Цяла седмица говорим за битка, за това как момчетата трябва да се раздадат до край. Тази победа е още по-сладка от успеха в Словения, защото бе още по-сърцата. Не мога да намеря точните думи, за да опиша начина, по който се държаха момчетата. Наистина, нямам думи.Чисто футболно, а и физически отстъпваме много на Норвегия, но понякога, да не кажа дори по-често, по-силният дух побеждава играчите, които имат по-високи качества. Имена на отделни футболисти няма да назова, колкото и да ме провокирате. Няма как да отлича когото и да било. Доволен съм. Каквото трябва, ще го кажа директно в очите на всеки един играч. Но искам още веднъж да подчертая желанието за победа и да се раздаваш до край за националния отбор и това го подчертавам и за двата мача. Мускулна контузия получи Симеон Славчев. Не е приятно, а травмата дойде в последната минута на загрявката".

Ивелин Попов – капитан на националния ни отбор: "Беше много трудно. Норвегия е скандинавски отбор, играят с дълги топки, превъзхождат ни физически. Но ги ударихме с тяхното оръжие - центриране от фланга и гол. Много съм горд с тази победа. Има колектив, себераздаване, сърцата игра - има, а това винаги е бил козът на България. Отдавна не сме стартирали с 6 точки, но има още мачове, нека не правим сметки. Мач за мач. Всички, които играха в тези два мача, се представиха повече от достойно".

Ларс Лагербак – старши треньор на Норвегия: "България отбеляза гол, а ние- не. Мисля, че имахме надмощие през целия мач, особено през първото полувреме. Българите отговориха много добре на нашата физическа игра, а в защитата просто бяха много силни и задружни. Ние също създадохме голови положения, но те си вкараха положенията, а ние- не. Сега гледаме напред към следващите ни мачове през октомври, ще имаме първо едно домакинство. Според мене това беше най-трудното ни гостуване, така че гледаме напред в турнира. Разбира се, по-интересно е да играеш мачове със състезателен характер, а не приятелски. За мене създаването на този турнир е един добър вариант да се даде възможност на отбори да се класират и да се играят такива мачове. Смятам, че този турнир по-нататък ще продължи да се развива".


Източник: БНР


Снимка: Спортал



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на