Свързани новини

09.04.2010 09:31

Зоополиция ще следи за насилието над животни

Видян 2290 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зоополиция да следи за прояви на насилие над животни у нас, предлагат неправителствени организации. Те настояват идеята им да залегне във вече изготвените промени в Наказателния кодекс.


В тях е записано, че при проява на особена жестокост, водеща до смърт или до трайни увреждания на животното, се предвижда затвор от 1 до 3 години и глоба от 5000 до 15 000 лв.


При рецидив или ако деянието се извършва пред малки деца или вреди на трети лица, наказанието се увеличава - от 1 до 5 години затвор и глоба от 10 000 до 30 000 лв., съобщи dnes.bg.


Шефът на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов настоява да се инкриминира насилието над животни, тъй като няма гаранция, че следващото посегателство няма да е над човешко същество.


Според него първото нещо, което трябва да се направи, е държавата да се справи с домашните любимци, които не са регистрирани и няма мониторинг над размножаването им. По думите му в страната има регистрирани едва 14 000 кучета, като според Войнов само в столицата те са около 100 000.


Предложението жестокостта към животни да се наказва със затвор, за което 19` пръв писа, направи в отворено писмо до правосъдното и до вътрешното министерство международната фондация Четири лапи. Общественото мнение бе взривено след случая в Дряново, където домашно куче беше отвлечено и лапите му бяха отрязани по най-жесток начин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион