Свързани новини

03.12.2021 10:12

Защо веганите са по-непривлекателни и по-депресивни

Видян 958 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според ново британско изследване вегетарианците и особено веганите са по-малко привлекателни за противоположния пол. От друга страна, международно проучване посочи, че растителната храна води до 90% по-малко диабет, 50% намален риск от рак, 37% по-ниска вероятност от тежки сърдечни заболявания, а в пакет – по-голяма продължителност на живота. Но е важно да се каже, че тези проценти важат за вегетарианците, не за веганите. Защо се получава така? Предлагаме днешния лайфхак, който разкрива удивителни факти за плюсовете и минусите от яденето на различните видове храна.


В месото има 8 незаменими аминокиселини, които са жизненоважен склад за енергия. Защо? Защото животинските белтъчини са като нашите – и ние сме животни, и се преработват по-добре от организма ни. Аминокиселините по-трудно се усвояват активно от растителните храни, а това има някои важни ефекти за качеството на живот. Животинските осигуряват: по-малко холестерин, по-здрави стави, по-добро състояние на нервната система и оттам са антидепресант – дават много по-малка склонност към психически проблеми и заболявания, чието влияние върху физиката на организма е все по-голямо, особено за имунитета в тези коронавирусни времена.


Най-добрият източник са рибите, чиито имена започват със С – какво Съвпадение, т.нар. фрути ди маре, млечните продукти, червеното месо, както и храните от семейство бобови.


Според учените най-добре е човек да не се лишава от тях, но в менюто му да има силна порция зеленчуците и плодовете, което пък намалява двойно риска от рак. Това значи поне 400 грама на ден да бъде съдържанието на плодове и зеленчуци в менюто.


Животинската храна обаче не трябва да бъде напълно изключвана, особено млякото и млечните продукти, яйцата и рибата. Не само заради аминокиселините, но и заради усвояването на най-важните групи витамини. През студения сезон ключът към имунитета е витамин Д, който се съдържа в значителни количества в дроб от риба, особено треска, както и в жълтъка. Няма го в достатъчни дози или изобщо в растителните видове.


Витамините от група Б пък не могат да работят изолирано, а само в букет, а Б12 е само в животинската храна, най-вече в месото. Тези витамини са супер важни за психологическото равновесие, срещу депресии, мании, разстройства, а също за нивото на хемоглобина.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.