Свързани новини

22.01.2021 10:11

Защо да купуваме стоки от етичен бизнес: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3910 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

              Неотдавна прочетохме в социалните мрежи някаква подигравка с надпис на опаковката на продукт, че идва от "етичен бизнес". Никога не е късно човек да се изложи с високомерие, то убива. Вече поне 20 години в Европа много хора търсят и купуват от етични бизнеси. Това не е само маниерност или мода, понякога е и доста полезно и важно, особено като имаме предвид, че е свързано с храненето и здравето.


Даваме прост пример с шоколада. Ако видите на опаковката надпис UTZ, той свидетелства за истинско какао, добито в малки ферми от независими стопани - не продукт на голямата химия на гигантите в този бизнес. Ние например винаги търсим такива етикети. Дори чисто потребителски - няма никакъв смисъл човек да купува по-скъп продукт от нещо като какао, вместо да плаща за марка, която на всичко отгоре заменя добрите с по-лоши съставки, за да спестява от себестойност, претендирайки за по-висока цена, въпреки това.


При чая, който както вече писахме, е най-ментираният продукт в супермаркетите, особено в пакетчета, направо е желателно да си купувате продукт от етичен бизнес. Не само, защото помагате на малки ферми в бедни държави - независимо дали Шри Ланка, Танзания, Кения или Хондурас, но и си гарантирате, че пиете ... чай, а не прах и боклука от преработката му. Това е доста съществено в момент, когато освен сезонът, и желанието за корона-имунитет ни кара да пием повече от топлата напитка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Поплачи, ако има защо 22.01.2021 23:13

    Фалшифицирани - също не е българска дума, е с различно значение. При ментетата има подменяне, но не е пълна подмяна, каквото има при фалшификатите. Заяждането е хубав спорт, но не е нужно да бъде анонимно - в интернет всъщност няма нищо анонимно - и не е наложително да бъде под всеки пост. Никой не е длъжен да чете нещо, което не го интересува. Не е и препоръчително при проблемите, които поражда извънредната обстановка. Тя без друго претоварва психиката. В текста най-важен е смисълът. Още един кратък превод: "интелект" означава "разбиране" на латински.

  • 001 Родна реч, омайна, сладка 22.01.2021 11:45

    Нямам претенцията, да владея до съвършенство българския език,напротив, доста неща съм забравил или не съм усвоил добре, но ще си позволя една доброжелателна и надявам се градивна критика.Като журналисти, имате дълг към обществото, да използвате правилен български език, а не хашлашки жаргон или "изобретени" от вас "думи". Що за израз е "най-ментиран"? Не може ли просто да е "най-фалшифициран"? Накрая се случва, че всички започва да използват тези ужасни изрази, неграмотността се превръща в норма, загубва се корена и логиката на словообразуването. Погледнете само какво ни налага един "Речник на новите думи в българския език", например...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей