През май със знака на „Хермес“ излиза романизираната биография на Христо Г. Данов – „Родолюбецът“, от Димитър Мантов

Свързани новини

13.05.2022 13:05

Задават се Дни на българската книга

Видян 1783 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


За поредна година Издателска къща Хермес и книжарници Хермес организират кампанията Дни на българската книга. Тя беше открита  с творческа вечер на Александър Секулов в Драматичен театър – Пловдив, и премиера на последния му роман – „Жена на вятъра“.


 


Най-много събития и активности са предвидени в периода от 11 до 24 май. Между тези две знакови дати „Хермес“ ще зарадва читателите с нови книги от български автори, срещи с обичани писатели, Фейсбук игра, подаръци и други изненади. Сред тях е специалната промоция със 100 книги от български автори, които могат да бъдат закупени с до 40% отстъпка в електронна книжарница „Хермес“ (www.hermesbooks.bg). В кампанията Дни на българската книга традиционно се включват и книжарници „Хермес“, където при всяка покупка над 30 лева посетителите ще могат да си изберат книга подарък от избрани заглавия на популярни български писатели.


 


През май със знака на „Хермес“ излиза романизираната биография на Христо Г. Данов – „Родолюбецът“, от Димитър Мантов. Тя е първата книга от новата библиотека на Издателска къща „Хермес“ – „Седемте хълма“, която събира историческата памет на Пловдив, за да я съхрани и предаде на идните поколения. Избраните книги са художествена хроника на Града под тепетата, разказ за онзи неповторим дух, който се усеща и днес. През май ще бъдат публикувани и новите книги на Иван Станков – „Късна смърт“, на Красимир Димовски – „Ловецът на русалки“, на Петя Александрова – „Любовни драскотини“ и на Ненко Генов – „Училищни ’убавци“ („Сбогом, дневнико 3“).


 


През май Издателска къща „Хермес“ е подготвила за читателите и много срещи с обичани български писатели в градовете София, Пловдив, Русе, Велико Търново и Сливен. Сред тях са Александър Секулов, Иван Станков, Костадин Костадинов, Христо Добротинов, Неда Антонова, Деметра Дулева и Богдана Кривошиева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв