14.02.2020 16:02

Задава се Нощ на ансамблите 4

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поради голeмия интерес към поредното четвърто издание на НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ на 11 март в НДК, днес се пускат в продажба и билетите за втори балкон на първа зала.    В четвъртото му издание отново сили ще премерят трите наши най-големи фолклорни състава - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, като и трите се “заканват” да изпълнят едни от най-новите си произведения за първи път пред софийска публика! Части от новите им програми ще се редуват с класически произведения от репертоара на всеки от ансамблите, които са истински шедьоври в българското танцово и музикално изкуство.  


 Събитието ще открие ансамбъл “Тракия” със “Земята на Орфей”, като в самото начало на сцената ще излязат всички певици на трите ансамбъла, над 50 на брой, за да дадат уникално гласовито начало на “НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ 4”. “Земята на Орфей” ще бъде показана за първи път в София. Освен най-новото от репертоара си, ансамбъл “Тракия” ще представи и произведение от най-старата си премиера, от преди цели 45 години. Ансамбъл “Филип Кутев” няма да остане по-назад и ще представи “Пазарджишко” - също част от най-новата им програма. Те обаче са намислили да покачат градусът на емоциите в залата с изпълнение на “Тракийска сватба” – произведение с близо 70 годишна история. Ансамбъл “Пирин”, като представител на принския регион, съвсем естествено ще заложи на темпераментните макдонски ритми. Най-новото от тях е със заглавие “Песни и танци от Югозапада”, но няма да пропуснат да представят и едно класическо произведение от репертоара си. След голямото надиграване финалът ще е запомнящ се - ситно шопско! Тогава всички състави ще танцуват и пеят заедно на сцената. А най-неудържимите фенове сред публиката ще могат да се хванат и в общо хоро!    НОЩ НА АНСАМБЛИТЕ  е  неповторима емоция и празник за почитателите на българския фолклор! Трите ансамбъла - “Филип Кутев”, “Тракия” и “Пирин”, за пореден път ще ни представят извънземна класа, изключително преживяване и завръщане към българския корен!


 



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог