Свързани новини

15.07.2021 09:24

Всичко ли лекува содата и може ли да бъде опасна?

Видян 1781 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В соцкухнята, а и в някои днешни, содата заемаше важно място в шкафа директно над мивката – т.е. най-стратегически важният за всяка уважаваща себе си домакиня. Бабите смятаха, че едва ли не всичко става със сода – не само характерните питки, които замесваха. На плюсовете и минусите й е посветен днешният ни лайфхак.

Причината за популярността на содата е, че нейното РН е като човешкото. Основното й качество е намаляването на киселинността.

Учените от Университета в Джорджия  доказаха с актуално изследване, че содата повишава имунитета, помага за противовъзпалителните функции, действа успешно срещу кашлица, срещу язви, срещу рани, против пърхот и дори против налепи по зъбите, а също така почиства кожата.

Пенкилер, ще кажете вие. Да, но не и за самолечение. Защо?

Содата може да помага, но може и да бъде опасна отрова, така че е добре да се прилага само с лекарско предписание, защото неведнъж сме писали – отровата е в дозата.

Основният проблем  е, че с вреднните, содата унищожава и полезните бактерии, води сухота, която може да бъде изравнена с ефект на изгаряне.

Чудесно е обаче да бъде използвана домакински – чисти петна всякакви, избелва, унищожава пестициди, премахва миризми – примерно от обувки, боклук и т.н. поне 70%.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

везни