Свързани новини

03.12.2009 17:15

Видеоконтрол за всички основни кръстовища в София

Видян 2581 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички основни кръстовища в София да бъдат снабдени с камери за видеоконтрол, предлагат от столичния КАТ. Целта е да бъдат намалени нарушенията по улиците и да има по-добър контрол, съобщи Всеки ден. От Столичната община са одобрили идеята. Приоритетно на този етап камери се поставят в зоните около училищата. Предвижда се разширяване на видеонаблюдението с нови камери, които ще измерват скоростта. Камерите радари вече са поставени в София и някои от основните пътни артерии в страната, но все още не функционират, тъй като се чакат поправките в Закона за движение по пътищата.
„Изготвяме един малък законопроект, който в кратък срок да бъде приет. Някъде в началото на следващата година се надявам да влезе в сила”, обясни шефът на Пътна полиция Алекси Стратиев, цитиран от Всеки ден. Идеята е след като камерите-радари заснемат нарушението, автоматично да се обработва от компютърна система и на собственикa на автомобила да се изпраща уведомление, с които той веднага да може да плати глобата си по банков път или през интернет, без да се налага да ходи до КАТ.
От началото на годината досега камерите са засекли повече от 156 000 нарушения, извършени от водачите на моторни превозни средства. Общо 11 469 са „хванатите“ шофьори, които са минали на червено. Дневно в София се движат над 1 милион автомобили. Само при входа на града при караулката на Църна маца дневно преминават над 18 000 коли, идващи от страната.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей