В програмата на филмотечния TV1000 за този месец има над 12 филма

Свързани новини

21.03.2022 16:53

TV1000 чества Оскарите с Дензъл и Никол Кидман

Видян 1343 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


В програмата на филмотечния TV1000 за този месец има над 12 филма, с общо над 60 награди или номинации за Оскар, като само в неделята на церемонията – 27 март, можете да гледате „Прегради“ от 11:50, „Изкуствен интелект“ от 14:30, „Правилата на дома“ от 20:00 и „Ще се лее кръв“ от 22:35.



  Причината режисираният от Дензъл Уошингтън „Прегради“ да е в оскаровата селекция на канала този месец, е че подобно на преди пет години, когато е номиниран за Оскар за главна мъжка роля във Fences, Дензъл отново е с номинация тази година - за The Tragedy of Macbeth.


 


В Прегради Трой Максън е работник по чистотата в Питсбърг в средата на ХХ век, който някога е мечтал за бейзболна кариера, но е твърде възрастен, когато големите лиги започват да приемат чернокожи играчи. Опитва се да бъде добър съпруг и баща, но загубената му мечта за слава го гризе отвътре и го кара да вземе решение, което заплашва да разбие семейството му.



Филмът спечели един Оскар през 2017 г. - за поддържаща женска роля на Вайола Дейвис, която взе също Златен глобус и наградата на британската академия; "Прегради" бе номиниран за още три Оскара: за най-добър филм, за най-добър сценарий и за най-добра главна мъжка роля – на Дензъл Уошингтън!


 


Филмът е по едноименната пиеса на американския драматург Огъст Уилсън.През 2010 г. Уошингтън и Дейвис получиха най-престижната театрална награда в САЩ - "Тони", за изпълнението си. Гледайте Дензъл и в „Манджурският кандидат“, където пък Мерил Стрийп има номинация за BAFTA за поддържаща женска роля – по TV1000 на 17 март от 22:00 и на 21 март от 20:00 часа. Филмът Студена планина ще бъде излъчен по TV1000 в праймтайма на 22 март, вторник в 22:30 и на 28 март, понеделник в 22:55. Лентата на режисьора Антъни Мингела (носител на „Оскар“ за „Английският пациент“, 1996) e продуциран от Сидни Полак. Филмът е екранизация по едноименния роман на Чарлз Фрейзър. В главните роли освен Джуд Лоу, участват Рене Зелуегър, която печели Оскар за поддържаща роля във филма, както и Никол Кидман. Тази година Никол е с номинация за Оскар за главна женска роля в Being the Rickardos. В зората на Гражданската война, всички мъже от Студена планина, малко градче в Северна Каролина, се присъединяват към армията на Конфедерацията. Както много други жени, Ейда (Кидман) се е заклела да чака любимия си Инман (Лоу) да се завърне, но след години без вести вече все по-трудно крепи крехката надежда, че ще го види отново. И докато той бавно пътува към дома, тя, заедно със скитницата Руби (Зелуегър), ще търси силата да оцелее, надявайки се краят на войната да дойде скоро. „Студена планина“ има 7 номинации за Оскар, включително за най-добър филм, а Рене Зелуегър има „Златен глобус“ за превъплъщението си.


 


Филмът Ще се лее кръв ще бъде излъчен по TV1000 в праймтайм на 21 март, понеделник в 22:35, 27 март, неделя в 22:35. Ленатата е режисирана от Пол Томас Андерсън, а в ролите ще гледаме Даниъл Дей-Люис, Дилън Фрейзър, Пол Дано, Киърън Хайндс. След като един непознат го осведомява за богата на нефт общност, суровият нефтотърсач Даниел Плейнвю се отправя на експедиция за „лов на пъдпъдъци" заедно с осиновения си син Х.У., за да разгледа градчето, наречено „Малкият Бостън", и да се убеди сам. Когато мълвата се оказва истина, той се установява в малкия град, купувайки ранчото „Съндей" за своя основна база, и започва сондажите за нефт.


 


Бизнесът на Даниел расте, но същевременно растат и личните му проблеми...„Ще се лее кръв“ е носител на две награди Оскар – за главна мъжка роля на Даниел Дей-Луис и за кинематография. Режисьорът Пол Томас Андерсън е номиниран за най-добра режисура тогава, както и тази година – за филма Licorice Pizza. Това са две от общо 11-те му номинации за най-престижната кино награда.

 

















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат