Свързани новини

19.01.2009 10:15

Трикове срещу стреса от тежкия трафик

Видян 2875 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Задръстването по софийските улици за жалост е ежедневие, в което попада всеки от нас. То изяжда част от безценното ни време и опъва нервите ни. Ако ви се случи да убиете принудително 20 минути в колата си, или в градския транспорт заради натоварено движение, не се отчайвайте, съветва zdrave.bg. Запазете спокойствие и се опитайте да регулирате дишането си. Това е необходимо, защото в паника човек диша учестено, а това още повече засилва тревожността. И обратното – бавното “коремно” дишане понижава възбудимостта на нервните центрове и спомага за отпускането на мускулите.


Друг изход е да позвънете на тези, които ви чакат - у дома или на работа, за да не тормозите съзнанието си, че подвеждате някого.


Ако вие сте зад волана, не правете безполезни опити да изпреварвате всички и да пробивате напред,защото дори и да не се сблъскате с никого, пак ще изхабите много нерви.


Вместо това - от време на време съзнателно позволявайте на някого да се вклини на пътя пред вас : няма да се забавите повече, но ще се почувствате господар на положението и така ще свалите от себе си част от напрежението.


Другата „вратичка“ за бягство от трафика е да се обадите в


любимата си радиостанция и съобщете за задръстването, в което сте попаднали. Така хем ще общувате с приятни хора, хем ще направите добро на много други шофьори.                                                                   Ако времето напредва, опитайте да се подготвите или дори да започнете работите, които отлагате поради задръстването. Определете си среща по телефона, обсъдете проекта или сделката, разберете повече подробности за мястото, където трябва да отидете, позвънете на някой приятел. И когато накрая се доберете до офиса, ще установите, че вече сте свършили някои от планираните за деня задачи.Ако телефоните дават заето, просто се запознайте с тези, които са в задръстването до вас. Дори да не излезе нещо перспективно, общуването намалява напрежението от всяко бездействие.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог