02.12.2008 17:36

Странични ефекти

Видян 1657 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всяко лечение може да има странични ефекти. Шопинг терапията – също. Особено, ако сте обикаляли и обикаляте всякакъв вид магазини. Не заради пренасищането, а заради сравненията, които можете да правите.


Все още не е неприятно да се пазарува предпразнично в делничен ден, но в края на седмицата вече е по-многолюдно от обикновено в големите магазини. И все по-претъпкано ще става въпреки кризата. Коледа си е Коледа. Особено децата хич не ги е грижа за финансовите неразбории на възрастните и си чакат подаръците напълно неизбежно. Така че в магазини като „Джъмбо” (на бул. „България”) са трудно проходими. Още повече там има и всякакви дреболии за възрастни, а сега – и много видове коледни „красоти”. Всички са китайски, което не значи непременно некачествени. Освен това много от най-великите фирми си правят стоките в Азия (и у нас). Изобщо в днешно време максимализмът не е на почит, като изключим стремежа за максимални печалби, разбира се. Та играчките, игрите и съоръженията за деца в „Джъмбо” са неизброими и да се надяваме – безопасни. Поне българската еврокомисарка, в чиито задължения са потребителите, направи много дискусии, предупреждения и пътувания по темата. Пред Коледа тя не пропуска да напомни, че трябва да се внимава много, защото стремежът за печалба не се спира пред нищо, както вече и ние отбелязахме.


По тази причина очевидно възникна и страничният ефект от „Джъмбо”- обикалянето. На първия етаж вляво, където започват стендовете със зимни дрехи, най-незабележимо си висят „дамски шалове”, както е написано. Те са тип „пончо” всъщност и съвсем справедливо не привличат вниманието на юрналите са да пазаруват за деца. И никой друг сигурно не би им обърнал специално внимание, ако миналата година по това време не си е пазарувал в „Маркс и Спенсър”. Кафявите и бежовите шалове в „Джъмбо” са от по-нискокачествен материал, но двуцветните (сиво и черно) са абсолютно същите като в „Маркс и Спенсър”. Същите са. Едно към едно. Там струваха 50 лева, или 55, в „Джъмбо” са по 24.99. Изключително неприятно чувство е да видите нещо такова. Ако е магазин за преоценени стоки или аутлет, няма никакъв проблем. Но не е така. И проблемът не е на „Джъмбо”, а на „Маркс и Спенсър”. Като се отърсите от неприятното чувство, може да потърсите и връзката между двата магазина. Освен очевидната китайска, връзката е ГРЪЦКА.


Търговската верига „Джъмбо” е водеща на пазара на детски играчки в Гърция. Освен играчки, предлагат бебешки дрехи и продукти, книги и стоки за домакините.


Гръцката група Маринопулос управлява 38 магазина на „ Маркс и Спенсър” в Гърция, Румъния, България, както и в Швейцария. Чрез Маринопулос у нас влезе „Старбъкс”, вероятно ще влязат и „Карфур”.


Не за отмъстителност, а само в името на истината, накрая ще отбележим, че доста стоки в „нашия” „Маркс и Спенсър“ са по-скъпи отколкото в Лондон.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Може би днес ще откриете нов талант у себе си


Може би днес ще откриете нов талант у себе си - този на