Към днешна дата, 12 държави-членки на ЕС са забранили изцяло, или строго регулират отглеждането на животни за ценни кожи: Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Естония, Франция, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Словакия, Словения

Свързани новини

10.06.2022 14:50

Стартира Европейската гражданска инициатива Европа без кожи

Видян 3741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 ЧЕТИРИ ЛАПИ, заедно с други неправителствени организации за защита на животните, стартира през месец май Европейска гражданска инициатива “Европа без кожи” (#FurFreeEurope) за забрана в целия ЕС на отглеждането и убиването на животни за производство на ценни кожи, както и за забрана на продажбата на продукти от тях на пазара на ЕС.   




За да бъде успешна инициативата “Европа без кожи”,  е необходимо 1 000 000  граждани на ЕС от поне 7 държави-членки да сложат подписа си в подкрепа на исканията ни и те ще бъдат разгледани от Европейската комисия, която трябва да отговори и да предприеме действия. 


   

ПОДПИШИ ПЕТИЦИЯТА



Към днешна дата, 12 държави-членки на ЕС са забранили изцяло, или строго регулират отглеждането на животни за ценни кожи: Австрия, Белгия, Хърватия, Чехия, Естония, Франция, Ирландия, Италия, Люксембург, Нидерландия, Словакия, Словения. Други държави в Европа, като Република Северна Македония, Сърбия и Босна и Херцеговина, също въведоха закони за забрана или постепенно премахване на отглеждането на животни за кожи.




Наскоро България направи първата крачка към забрана на производството на кожи от диви животни - на 1 юни т.г. министърът на околната среда и водите Борислав Сандов подписа заповед, забраняваща вноса и развъждането на вида Американска норка на територията на България.


 


Но пътят към Европа без кожи все още е дълъг, а той минава през законодателни мерки за премахването на каквито и да било възможности за отглеждане на невинни диви животни, като енотовидни кучета, лисици и норки, в ужасяващи условия, за да бъдат убивани заради тяхната козина. Другата страна на проблема е да се забрани вносът на ценни кожи, което да доведе до намаляване на отглеждането на животни заради кожите им в други държави, които разчитат на европейския пазар.


 


Лисица в клетка

Разчитаме всеки от Вас да даде своя подпис днес, за да гарантираме, че утре ще бъде чут гласът на хората в България, които искат да спрат ужасяващата практика диви животни да бъдат държани в малки клетки и да умират по брутален начин, само за да бъде използвана тяхната кожа.  


 


ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ИНИЦИАТИВАТА



Благодарим Ви, че вярвате в нашата кауза - за свят, в който хората се отнасят с уважение, съчувствие и разбиране към животните.    




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион