Завладяващият и драматичен скандинавски трилър ни изненадва с необичайни обрати и свеж хумор. Веднага се забелязва, че авторката е сценарист: диалогът е остър, героите ярки, а действието увлича с динамика и пъстрота

Свързани новини

23.08.2022 13:28

Скандинавски хумор в 30 дни мрак

Видян 1047 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


По време на летните почивки много читатели търсят криминални романи или вълнуващи трилъри. Издателство „Лемур“ има точното предложение за всички тях – романът „30 дни мрак“ от Джени Лунд Мадсен. Завладяващият и драматичен скандинавски трилър ни изненадва с необичайни обрати и свеж хумор. Веднага се забелязва, че авторката е сценарист: диалогът е остър, героите ярки, а действието увлича с динамика и пъстрота.  „30 дни мрак“ е завладяващ и драматичен скандинавски трилър, който изненадва с необичайни обрати и свеж хумор.


Веднага се забелязва, че авторката е сценарист: диалогът е остър, героите ярки, а действието увлича с динамика и пъстрота. Хана е датска писателка на изтънчена литература, но въпреки забележителната критика, книгите й не са сред предпочитаните от масовия читател. В самотата и отчаянието си се поддава на предизвикателството да напише криминален роман за 30 дни. Заминава за малко, спокойно градче в Исландия да търси вдъхновение. Но под повърхността на идиличния Хусафьордур бушуват силни течения. Няколко дни след пристигането й, тялото на сина на местен рибар е извадено от ледените води на океана. Хана започва да разследва смъртта му с надеждата да намери материал за романа си, но скоро затъва в опасните тайни на градчето.


Сред исландския студ, сняг и мрак тя се натъква на скритите сенки на миналото. Но може би точно там се крие нейното бъдеще. „30 дни мрак“ е носител на датската литературна награда Харалд Моргенсен за най-добър криминален роман за 2020. Джени Лунд Мадсен (родена през 1983) е един от най-добрите датски сценаристи. Тя е известна и като застъпник за по-коректно и по-широко представяне на екрана на хората от етническите малцинства и тези с различна сексуална ориентация. Освен сценарии за киното и телевизията, през 2019 Джени пише своя първи сценарий за театъра, а през 2020 дебютира и като автор на криминален роман с книгата си „30 дни мрак“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак