рецепта за бисквитена торта

Свързани новини

31.07.2022 06:00

Рецептата за сватбената торта с шоколадови бисквити на Кейт Мидълтън и принц Уилям не изисква печене

Видян 17639 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разкрита е кралската рецепта за тортата, сервирана на приказната сватба на Кейт Мидълтън и принц Уилям!

The Royal Collection Trust сподели стъпките за приготвяне на шоколадова бисквитена торта, любима на принц Уилям от детството му, която беше поднесена като торта на младоженеца на сватбата на двойката през 2011 г. , според The Telegraph. Royal Collection Trust обещава, че тортата е не само "вкусна", но и "много лесна" за приготвяне - и дори не изисква печене.

Първата стъпка е да съберете съставките. Рецептата за осем порции се състои от 225 грама бисквити Rich Tea, 115 грама размекнато несолено масло, 115 грама нерафинирана пудра захар, 115 грама нарязан черен шоколад (минимум 53% какаови частици) и две супени лъжици топла вода. За приготвянето на шоколадовия ганаш са ви необходими 125 г нарязан черен шоколад и 125 г разбита сметана.



Намажете с масло 15-сантиметровия си метален ринг за торта и застелете стените и дъното му с хартия за печене. След това начупете бисквитите на малки парченца от около един сантиметър, но не толкова малки, че да станат на трохи. Разбъркайте омекналото масло и захарта в купа, докато станат леки и пухкави, след което добавете разтопения шоколад (шоколадът може да се разтопи в микровълнова фурна или на котлон) и отново разбъркайте.

Добавете водата, а след това натрошените бисквити. Разбъркайте добре, за да сте сигурни, че всички парченца бисквити са покрити с шоколадовата смес. След това поставете сместа в ринга за торта и я натиснете силно надолу, за да се получи равномерна текстура. Поставете тортата в хладилника, за да се охлади за около 30 минути или докато се стегне.
За шоколадовия ганаш сложете нарязания шоколад в купа и изсипете разбитата сметана в тенджера. След като сметаната заври, изсипете я върху нарязания шоколад. Разбърквайте внимателно, докато шоколадът се разтопи напълно и ганашът се смеси гладко.

Извадете шоколадовата бисквитена торта от ринга за торта и я поставете върху решетка с поднос, за да се подготвите за следващата стъпка. Внимателно покрийте шоколадовата бисквитена торта с топлия ганаш, като се уверите, че цялата торта е равномерно покрита. След като стегне, можете да добавите свои собствени декорации!


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за