26.11.2008 10:55

Пускат украсата, защото не светят лампите

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В тъмнина тъне след 17 ч. всяка вечер столичният булевард „Витоша“, видя репортер на 19`. 


Така софиянци са принудени да се ориентират по светлината на витрините, а от вторник и по празничното осветление, чието пускане стартира точно от централния булевард. 


След връщането на часовника с един час назад уличните лампи трябвало да светват в 17 ч. всяка вечер. Начините за запалване на осветлението били с часовник, радиоканално и индивидуално управление. Дежурният „Улично осветление“ прие сигнала и каза, че ще проверят каква е причината.


От там казаха още, че повреда е причината за тъмнината на ул. „Будапеща“, която продължава вече няколко поредни вечери. Не уточниха обаче кога ще бъда отстранена аварията.


Иначе до днес трябвало да бъдат запалени празничните светлини по


по бул. „Брюксел” в отсечката от бул. „Цариградско шосе” до летището, по бул. „Мария Луиза” от ЦУМ до Лъвов мост и по бул. „Тодор Александров” в отсечката от бул. „Мария Луиза” до бул.„Христо Ботев”, съобщиха от общината.


Екипите на улично осветление ще продължат поетапно включването на празничните светлини по бул. „Васил Левски”, бул.„Патриарх Евтимии” , районът около Руски паметник . 


Светлините на елхата на София щели да бъдат запалени в градинката на хотел „Рила” в събота – 29 ноември. Столична община имала сключени договори за спонсорство с над 40 фирми и тази година повече от 20 елхи щели да грейнат в централната част на София. Специална украса била предвидена за градинката пред Народния театър, градинката „Кристал“, пространството пред Ариана, фонтана при Президентството. За първи път през тази година ще бъдат украсени отсечката на бул. „Мария Луиза” от Лъвов мост до Централна гара и на бул. „Витоша” от бул. „П. Евтимии” до НДК.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Слави

Слави размаза Хазарта за лъжи

"Познавам Ицо Хазарта от много време. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион