На 30 юни 2022 г. публиката на Стара Загора, както и много гости аплодираха бурно премиерата на рок-операта „Есмералда – Парижката Света Богородица“

Свързани новини

02.07.2022 18:52

Премиерата на рок-операта Парижката Света Богородица на Старозагорската опера на световно ниво

Видян 3682 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 На 30 юни 2022 г. публиката на Стара Загора, както и много гости аплодираха бурно премиерата на рок-операта „Есмералда – Парижката Света Богородица“.   На Античен Форум “Августа Траян” блестящият състав на мащабната продукция на Старозагорската опера, направи вечерта незабравим празник. По романа на Виктор Юго и по музика на Рикардо Кочанте, този мюзикъл е най-гледания и обичан за всички времена.



    Режисьор на постановката е проф. Виолета Горчева.
    Надписът “ ANAГKИ” (Ананке) , който значи „Съдба“ бе в основата на спектакъла. С огромни букви бе написано в дъното на сцената, а икона на Света Богородица в единия ъгъл, ни пренасяше в храм.

    Михаела Филева и Гергана Николаева са двете женски роли в тази мащабната продукция на Старозагорската опера.

    Михаела Филева се въплати в циганката Есмералда. Гласът и както винаги бе изключително красив, женствен и най-важното разпознаваем. Тя изгради своя образ с много професионализъм. Танцуваше красиво и предизвика фурор на античния форум.

    Невероятна роля направи Борис Тасков в ролята на Квазимодо. Дълги години солист и в рок-бандата „Перфект стренджърс“. Емоцията, с която изпълни едни от най-красивите песни в ролята си, взривиха публиката.  Денис Иванов освен сценография и костюми, влезе в ролята Фроло с голяма драматичност.



    Пиер Гренгоар – поетът разказвач, бе пресъздаден от един от най-красивите гласове , солист на Старозагорската опера - проф. Николай Моцов. Запомнящо е представянето на Клопен – циганският тартор и покровител на Есмералда на Александър Панайотов. Фебюс /Феб/ бе изиграна от Богомил Спиров, който е от най-големите звезди на музикалния театър в София. Втората женка роля е много ключова.



    Във Фльор де Лис се появи добре познатата ни от последните 10 години Гергана Николаева, която с изключителен финес и артистизъм, премина през катарзиса на образа и с красивия си, мек и познат на публиката тембър допълни цялата колоритна картина от перфектни изпълнители.




    Изключителен състав, от който струеше много енергия и високо световно ниво.
    Когато се срещнат професионалисти на една сцена, резултатът е ясен. Огромно удоволстие и радост за публиката.

    Хореограф на  е световно известният Марио Пиаца : „Говорейки за „Not”r dame” говорим за любовта и за смъртта.” Познат по целия свят, хореографът Марио Пиаца постига съвършенство в това произведение. Пищни сцени, изящни движения, съчетани с богата философия и много професионализъм.



    Музиката е изключително мелодична. Тя включва 52 музикални произведения – сола, дуети, хорови изпълнения. Оркестрацията за голям симфоничен оркестър и рок група е на Людмил Горчев.  С голяма прецизност И много енергия под диригентската палка застана маестро Владимир Бошнаков.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв