11.06.2009 11:59

Откриват дневен център за възрастни хора в Долни чифлик

Видян 2204 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на месеца предстои официално да бъде открит новият дневен център за възрастни хора в Долни чифлик, информира БГНЕС.


Водещата организация в осъществяването на проекта е община Долни чифлик, а неин партньор - сдружение „Форум гражданско общество” – Варна. До момента те са работили по проекти, свързани с предоставянето на социални услуги - по Оперативна Програма Развитие на Човешките Ресурси - “Домащен помощник и социален асистент”, и Програма Активни Услуги на Пазара на Труда “Виртуален Бизнес Инкубатор”. Изградения дневен център за възрастни в Долни чифлик ще настрои създадената до момента и действаща социална политика спрямо жителите на община Долни чифлик и ще допринесе за предоставяне на нови социални услуги свързани конкретно с възрастните хора на пенсионна възраст в общината.


Общата стойност на проекта е 201 967.36 лева, неговата продължителност е 12 месеца. „Общата цел на реализирания проект за дневен център за възрастни хора е свързана с подобряване качеството на живот на хора на пенсионна възраст в община Долни Чифлик, като им се позволи да продължат да водят независим начин на живот, давайки им право на избор, самоконтрол, независимост и достойнство, посредством различни дейности и организирани събития, насърчаващи самоуважението и самореализацията им” каза Йорданка Димова, главен експерт „Проекти“ в община Долни чифлик.


Според нея възможността възрастните хора да ползват този център ще допринесе до повишаване на техния социален статус и сигурност. „Осигуряването на безопасна и подходяща среда за достойно съществуване на нашите родители в периода след излизането им от трудоспособна възраст и активен социален живот, предлагането на разнообразни възможности за поддържане на социални контакти с хора на тяхната възраст и сходни интереси ще подсигури възможност за съчетаване на социалната приятелска среда през деня извън дома с уюта и спокойствието на домашната обстановка през нощта” обясни Димова. Дневният център ще бъде открит до края на месец юни от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева