06.12.2010 13:58

Отказването на цигарите подобрява настроението

Видян 1692 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Много пушачи палят цигара, за да се успокоят в периоди на стрес. Но американски учени установиха, че отказването на цигарите прави хората по-щастливи, пише БГНЕС.


Учени от университета Браун и университета в Южна Калифорния съобщиха, че спирането на цигарите не е психологическа жертва в името на физическото здраве, както смятат повечето пушачи.


Учените изследвали група от 236 мъже и жени, които се опитвали да откажат цигарите. Близо половината от участниците в изследването, които не успели да оставят цигарите, останали нещастни през целия период на изследването. Една пета се отказали само за две седмици, около една шеста успели да спрат цигарите до осмата седмица, а същият процент хора се отказали от вредния навик за целия период на изследването. Учените установили, че участниците, които се отказали от цигарите, били най-щастливи в началото и запазили повдигнатото си настроение до края на изследването. Тези, които се спрели цигарите временно, били щастливи, докато не пушели, но настроението им помръкнало значително, когато отново се поддали на изкушението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и