Ако има нещо по-прекрасно от Бойко Борисов, това може да бъде само половинката му Цветелина. Освен красива, тя е и преуспяваща.

Свързани новини

22.10.2008 08:41

Олигарсите: Цветелина Прекрасна

Видян 11785 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако има нещо по-прекрасно от Бойко Борисов, това може да бъде само половинката му Цветелина. Освен красива, тя е и преуспяваща.
Ако слушаме Маргарита Михнева с нейното прозрение, че е най-важнсо за една дама да се омъжи правилно, кариерата на Цветелина започва с нейната първа сватба – за сина на бившия кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП и близък съратник лично на другаряТодор Живков - Иван Абаджиев.
Стефан Абаджиев като войник се влюбва в дъщерята на домакина на татко си (вече посланик в Букурещ) - говорим за Цветелина, която представя родителите си като дипломати. Двамата се женят. Случват им се неща, развеждат се. По-късно, по ирония на съдбата, той става съпруг на първата жена на Бойко Борисов, но това е друга тема...
Едва завършила, Цветелина попада в икономическия елит на страната – фирмата ИНКО, която е смятана за твърде близка до разузнаването.
След голямата промяна, Цветелина се захваща с частен бизнес, но най-популярна е като двигател на “Ипон”. Фирмата и до днес действа, а даже се говори, че охранява изключително стратегически и, предполагаме доста добре платени, обекти като Нефтохим (от ЛУКойл отказват официално да коментират тази тема и я оставят в сферата на догадките по обясними причини – шефът им се води олигарх).
През 2003 г. тя получава предложение да вземе сериозен дял в СИБанк. Неочаквано обаче пред тази велика цел се появява препятствие.
Управление Банков надзор на БНБ, което дава позволения за придобиване на голям пакет в банка, започва да протака издаването на въпросното разрешително. Като вероятна причина по онова време в. Капитал, разкрил нещата, бе изтъкнал доказването на произход на парите. По онова време 33, 89% от капитала на банката, които Бориславова поема, се равняват на 13 556 000 лева. Дамата “наследява” 25 процента на фирмата Катекс на Славчо Христов. Около него медиите построяват по време на управлението на Костов т.нар. Приятелски кръг Олимп. Дотогава според пресата директорката на СИБанк контролира лично 4, 065%, а други 4, 825% като свързано лице (преди това акциите са се водели на две офшорки!!!).
Когато неколкомесечната драма дали работата ще стане или не, естествено преминават и всичко вече е ОК, както си му е редът, в началото на 2004 г. Цветелина официално може да бъде призната за една от най-богатите българки. Така отпадат и изразяваните от мнозина притеснения от какво живее Бойко Борисов, който по онова време дарява цялата си заплата.     
Днес тя управлява банката, но новият й собственик – белгийската група КВС, изкупува нейните проценти в кредитната институция. Моментът е доста труден за финансовата групировка: както вчера писа 19’, бе обявена финансова загуба от 900 млн. евро за последното тримесечие и отписване на активи за 1, 6 млрд. евро.
Според въпросната информация на Banking Newslink, цитирана от авторитетните ни бизнессайтове, това е възможно да доведе до преразглеждане на рейтинга й. Най-важното предупреждение на Стандарт енд Пурс е рискът от  бъдещи проблеми в Централна и Източна Европа (т.е.България), където според нея “опасностите са най-големи”.
Преведено на езика на редовия банков клиент, това може да означава увеличаване на лихви по кредити в случай на евентуално затягане на финансирането.
В светските кръгове вече обсъждат новите творчески планове на Цветелина – недвижимостите и строителството. Повече по темата – друг път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а