Свързани новини

13.05.2009 17:24

Олигарсите: Белослава – дъщерята на олигарха

Видян 47466 пъти | Коментари 0
Гласували 8 рейтинг: 4.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

Татко й, познат като Доктора, правел бизнес с Илия Павлов, фамилия Луканови, убития Косьо Дишлиев; врагува със Спас Русев и Ивайло Караньотов; щерка му открива кампанията на Костов.


На 16 май се открива кампанията на коалицията на Костов. В нея първа писта според афиша за партито ще бъде Белослава. Стилната певица с мекия глас и песни а ла Шаде, не е известна от вчера. Тя е едно от децата на известни родители, които се опитват да блеснат сами, също като ВИП Брадърите Пипи, Тошко и Андрей Слабаков.
Майка на попзвездата е актрисата Анета Сотирова, чиято най-известна роля е тази на Венетка в брилятната комедия От нищо нещо. Там тя играе с видния социалист и министър на културата Стефан Данаилов – Ламбо.
С видни социалисти, даже комунисти, играе, но на полето на бизнеса, съпругът й Борислав Стоянов, по-известен като Доктора.
Историята започва с прочутата контрабанда на кожени палта, заради която с Янчо Таков легат в затвора след шумен съдебен процес от 1982 г.
На ръба на промените Доктора прави бизнес с небезизвестния Илия Павлов, който по онова време излива основите на своята Мултигруп, която съществува и до днес, макар и разделена на части. Занимават се с внос. Ако се вярва на спомените на дейци от онова смутно време – главно на уиски.
В следващите години образува и други интересни съдружия. Във фамилния ресторант Гара за двама например съпругата му държи една трета от дяловете. Други 33% са на вдовицата на Андрей Луканов – Лилия Герасимова. Третият равен дял е на нейната племенница Емилия Гиргинова – Жекова. Нейният съпруг Александър, от своя страна, пък е съдружник на Доктора  в Коко трейд ООД, където двамата държат равни проценти – 50 на 50.
Партньорство, но и някои противоречия свързват таткото на Белослава и с фамилията на убития преди време бизнесмен Константин Дишлиев (сочен от ), свързана с общата им страст към най-актуалния курорт по южното Черноморие – Лозенец, и към хотелиерството.
Освен приятели, както всички хора фамилията има и неприятели. В края на 1997 г. Враца е потресена от зловещо убийство. Родителите на д-р Стоянов - пенсионирани учители, са намерени заклани в дома им. Като извършител на кървавото престъпление тогава властите подозират тяхната слугиня Виолина.
Преди осем години пък синът на Борислав Стоянов - Красен Стоянов, бе отвлечен и бит. Причината за побоя е бил дълг от 400 000 долара на РМД Инкомс 2000. След инцидента бе спрян първият опит за приватизация на държавното дружество Инкомс. Медиите по онова време пишат, че парите са били дълг към известния бизнесмен Спас Русев – духовен баща на лондонските юпита на Царя и близък приятел на принц Кирил.
В началото на юни във връзка със случая е разпитван Ивайло Караньотов, съпруг на актрисата Аня Пенчева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак