Членовете на Обществото се сближават, пораждат се нови приятелства и болката от миналото започва да отшумява. Те са готови на всичко, за да опазят наследството на Остин непокътнато, но дали нейните думи няма да се окажат тяхното спасение?

Свързани новини

06.12.2022 10:32

Обществото Джейн Остин пази наследството на писателката

Видян 1174 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният бестселър Обществото Джейн Остин, преведен на 18 езика, излиза на българския книжен пазар на 6 декември. Осем души се събират, за да опазят наследството на любимата си авторка. Но дали нейните думи ще се окажат тяхното спасение? Джейн Остин прекарва последните осем години от живота си в къщата на брат си в английското провинциално градче Чотън.


Сто и петдесет години по-късно, малко след края на Втората световна война, една необичайна група се събира точно там, за да опази наследството на любимата си писателка. В имението има над две хиляди ценни книги и семейни реликви, които ще бъдат безвъзвратно загубени със смъртта на последния наследник. Осмината души, които създават Обществото „Джейн Остин“, са коренно различни, но обединени от любовта си към творчеството на авторката. Сред тях са фермер, млада вдовица, бляскава холивудска звезда  и многоуважаваният местен лекар. Всеки от тях води безмълвна борба с травмите от войната и собствените си житейски драми. Младата прислужница в имението намира писмо на Джейн до сестра й Касандра, в което е споделила най-съкровените си мисли. Сензационно писмо, за чието съществуване светът дори не подозира и което може да промени хода на събитията. Членовете на Обществото се сближават, пораждат се нови приятелства и болката от миналото започва да отшумява. Те са готови на всичко, за да опазят наследството на Остин непокътнато, но дали нейните думи няма да се окажат тяхното спасение?


„Обществото Джейн Остин“ е роман за житейските трагедии и триумфи, големи и малки, както и за чисто човешкото във всеки един от нас. Дебютът на канадската авторка Натали Дженър се превръща в международен бестселър и е преведен на 18 езика. Натали Дженър е родена в Англия, но израства в Канада, където живее и до днес със съпруга си и вече порасналото им дете. Завършва право, дълги години работи като корпоративен адвокат в Торонто, но след това решава да сбъдне детската си мечта и да пише. Постига пробив с романа „Обществото Джейн Остин“, който се появява на пазара през 2020 г. и се превръща в бестселър, преведен на 18 езика.    



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви