Свързани новини

22.05.2021 07:06

Нито мляко, нито шоколад: какво има в Ескимо и по-скъпите сладоледи с глазура

Видян 8038 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ескимото навършва този сезон 1 век. По телевизиите вече текат реклами на сладолед, а този уикенд температурите отиват към летни нива. По тази причина посветихме днешния лайфхак на Ескимо и другите сладоледи с глазури. Какво има в тях? Ако ги откажем, а сме пристрастени към любимия в жегата десерт, какво да изберем?
Ескимо става на век - този тип сладолед, чието име в някои държави ще се реформира, понеже не било политкоректно, и базираните на него по-скъпи варианти, които комбинират не само бяла, но и разноцветна вътрешност и шоколадова външност, за огромно съжаление се оказват не просто вредна, но поради всякаквите продукти, с които ги блъскат. Ето за какво иде реч:
По идея идеалното ескимо би трябвало да се прави с прясно краве мляко с масленост 3,2%, сметана и захар. А обвивката му да бъде от истинско какао и захар, събрани в натурален шоколад.
Истината е, че в Ескимото и много по-скъпите сладоледи от този тип, които в хладилниците на някои фирми стигат и 4 лв., не се правят нито с мляко, нито с шоколад. От първото само в най-добри образци има до 15% общо.
Прясното мляко е заменено от сухо и кондензирано. Официалното обяснение е, че истинското мляко не осигурявало достатъчна консистентност, което не е странно как е ставало 7-8 десетилетия, а през последните 20 години изведнъж е спряло да става.
По-наглите производители дават пример и с опит в домашни условия да се смесят продуктите, които без заводските модни хомогенизатори, и наистина не се получава Ескимо в търговския вид, с който сме свикнали. В добрите сладоледчийници, които по италиански маниер напоследък наричаме джелатерии, обаче си е тренд да се правят сладоледи на клечка, включително с глазура. Можело значи. Но е по-скъпо, понеже се спазва рецептата с


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на