Свързани новини

17.01.2019 16:13

НЕ! Макдоналдс, където клиентът е роб, а БигМак се използва, въпреки решението на ЕС

Видян 1660 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От вторник Макдоналдс не притежава марката БигМак по решение на Органа за интелектуална собственост на ЕС (European Union Intellectual Property Office), което влезе веднага в сила, въпреки обжалването на американците. Те бяха осъдени след 3-годишно дело от ирландска верига на име Supermac’s. През 2015 г. тя иска регистрация на марката БигМак, защото след 100 ресторанта за бързо хранене в ЕЙРЕ, решава да отвори нови във Великобритания и ЕС. Макдоналдс оспорва правото й, като твърди, че има права над марката, но не успява до го докаже с документи. Случаят не е прецедент – в Малайзия гигантът също беше осъден от местна верига.


За какво изобщо марка може да става дума? Брандът на първо място е стандарт. А в бранд за бързо хранене, на първо място би следвало да бъде бързината. Точно обратното обаче се случи с човек на 19 минути, който след 20-минутно чакане на опашка от едва пет души в Макдоналдс на НДК със само един обслужващ в пиков вечерен час, най-нагло, щом най-накрая му дойде редът, беше предреден от разносвач с огромна поръчка.


Сигурно някой някъде е чувал старите търговски класики: Клиентът винаги има право, клиентът винаги има предимство, да не говорим за „Клиентът е цар”. В Макдоналдс явно обаче мислят клиента за роб.


И по тази причина не са помислили от каква численост на персонала имат нужда, че се налага да има отделно гише за разносвачи, след като даденото заведение им е база и особено при създадения от липсата на организация калабалък.


За спазване на решението на ЕС за БигМак изобщо не споменаваме – в България то не се уважава незнайно защо.


Въобще не отваряме и дума що за храна – храна ли е изобщо – поднасят в тази верига, съзнателно забранена в най-напреднали страни на нашия континент като Исландия например. Човек дори добре да живее, налага му се понякога да хапне на две – на три. НЕ бива обаче това да става в Макдоналдс и по здравословни подбуди, а явно и по причина на човешко достойнство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец