22.05.2009 13:32

Наградиха полицай за разкриване аферата с Рибния буквар

Видян 1778 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Инспектор Александър Чолаков от сектор „БОП" при ОДМВР бе отличен с приза "Полицай на месеца" за април. Той участва в специализира полицейска акция, при която бе заловен 27-годишен мъж от Котел подменил „Рибният буквар" в Историческия музей в Котел.


Сигнал за подмяната на оригиналния екземпляр от първото издание на Буквара е постъпил в Областната дирекция на полицията в Сливен в края на миналата година, след което е започнало разследване. Претърсени са били пет адреса в София, откъдето са иззети различни вещи, и където е бил намерен изчезналият Буквар. Извършителят, който е влязъл в експозицията "Котленски възрожденци", до която е имал свободен достъп, и е подменил оригинала с фототипно издание, получено от антиквар. Установено е, че след подмяната, извършителят е продал оригинала на колекционер в София за 4 000 лева. То е иззето и предоставено за експертиза, първоначалните данни от която сочат, че е налице интервенция върху титулната страница на книгата и инвентарния номер. Мъжът притежава антикварен магазин в Котел. Той е разпитан пред съдия от Сливенския окръжен съд и е направил пълни самопризнания. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка". Работата по досъдебното производство продължава, като предстоят разпити на свидетели. Назначени са експертизи.Призовете "Полицай на месеца" за месеците март и април бяха връчени официално днес на церемония в Пресклуб Сливен от Алекси Алексиев - началник сектор „БОП". Наградите се определят в анкета сред журналисти от Сливен. Информация на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион