Свързани новини

25.08.2020 16:39

Мистериозната смърт на Лукашенков предшественик: неразгадана и до днес

Видян 5302 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Кадрите на Лукашенко с автомат в президентския дворец обиколиха света, но белоруските лидери открай време имат едно наум, след като в най-спокойното време на соца мистериозна смърт отнема живота на повелителя на републиката. По ирония на съдбата първият и най-голям протест се състоя именно на кръстения на Пьотр Машеро, но преименуван от Лукашенко на Проспект на победителите огромен булевард край езерото и музея на Втората световна война в сърцето на Минск. Война, която мнозина по света познават от гениалния и потресаващ филм Иди и виж, в който тогавашният ръководител съучаства на Елем Климов (мъж на бившата снаха на Тодор Живков Маруся след брака й с Владимир Живков) и сам го води по местата на партизанския отряд, който навремето е оглавявал и му разказва истинските истории от невъзможната битка с нацистите. За което има и звезда на герой на Съветския съюз от 1944 г., когато е на 26 г.

Лукашенко не обича Машеров, както не са го обичали Брежнев и Андропов. Те го зачеркват биологично, а сегашният президент - в известна степен се опитва да го стори по отоншение на легендата на любимия лидер на беларусите. Той загива през 1980 г. като първи секретар на комунистическата партия на БССР и кандидат - член на Политбюро на ЦК на КПСС. Историята е доста мистериозна. Ето я:

4 октомври 1980 г. е обикновен ден и почти няма движение по пътя Минск - Москва около 3 следобед, по който се отправя лимузината Чайка на Машеров. С него са личният му шофьор и шефът на неговата охрана. Няма я пилотиращата отпред полицейска кола, която по протокол лидерът на републиката трябва да използва, защото той е на път за едно от прочутите си тайни изненадващи посещения, чрез които ежедневно се убеждава как реално стоят нещата в страната, а не според стъкмистиката на соца. Но има бяла Волга без аларма. Кортежът явно се вижда от малкото участници в движението. Особено, след като милицията се усеща и праща подире на двете коли свой автомобил с лампа, който ги настига.

На завоя при птицекомбината на Смолевичи върху лимузината на лидера връхлита самосвал МАЗ, който задминава друг камион ГАЗ - САЗ, натоварен с картофи, въпреки командите отдалеч и установените при подобни разминавания при соца навици за отбиване от пътя. Пилотната Волга на КГБ, чудно как, се разминава с удар, като внезапно дава газ и се отделя на повече от 150 м,  въпреки че кара пред лимузината.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.