Свързани новини

02.11.2020 14:17

Мистерия на българските гласове с първи концерт

Видян 1701 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Десетки зрители в залата (поради ограниченията, въведени заради пандемията от коронавирус) и многобройни фенове от Белгия, Италия, Германия, Финландия (онлайн) проследиха първия за 2020 г. концерт у нас на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“. Замислена като Великденски концерт и отлагана неколкократно заради пандемията, социалната изолация и мерките за борба с вируса, първата среща на състава с родните почитатели на творчеството им за тази година се състоя като два едночасови концерта по случай Деня на народните будители.
Усложнената в последно време епидемична обстановка не попречи на ентусиастите да подкрепят любимия женски ансамбъл с присъствие в столичната зала. Благодарение на съвременните технологии, концертът беше излъчен и онлайн, тенденция която пандемията започна да налага в световен мащаб.
Силно впечатление направи 26-годишният музикант от Белград Андрия Хаджич, който бе пропътувал разстоянието до София с обществен транспорт, бе преминал пеша границата между България и Сърбия, за да изгледа и двата концерта. „Всяка минута от чутото и видяното си заслужаваше усилието – сподели младежът. – Радвах се, плаках и изпитах трудно описуема смесица от чувства. Вашите певици са невероятни, трябва да се гордеете с тях!“, каза той. Младежът държеше лично да поздрави всяка от


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Вероника Начева 03.11.2020 07:29

    Навсякъде е публикувано едно и също рекламно съобщение, написано от пиарите на хора. Хубаво е някой да слуша и гледа, да разбира, пък тогава да напише какво е чул.И тогава написаното няма да е хвалително. Доста зле е някогашната Мистерия.

  • 001 Петя Павлова 02.11.2020 22:04

    Кое му беше толкова възхитителното на концерта? Гледах го в Patreon. Хорът в последните години е доста слаб, много фалшиви и неуверени места. Новият репертоар не става за нищо, а старият звучи зле.Отдавна няма мистерия. Не копипействайте рекламни съобщения, а слушайте!

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец