28.05.2009 09:07

Международна конференция по европейско право

Видян 1390 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес в 9 ч., в Националния институт на правосъдието председателят на Върховния административен съд Константин Пенчев ще открие двудневна Международна конференция по европейско право в областта на опазване на околната среда, организирана от Българската асоциация на административните съдии, съвместно с Европейската асоциация на административните съдии (AEAJ), съобщи БГНЕС.


Форумът, реализиран в сътрудничество с Европейската комисия, Генерална дирекция "Околна среда” (DGENV) и Европейския институт по публична администрация (EIPA), е част от програмата за обучение на EIPA. Институтът е поел частично и финансирането на събитието.


В конференцията ще вземат участие съдии от Върховния административен съд, административни съдии от цялата страна, както и над 40 административни съдии от страни-членки на Европейския съюз - Австрия, Хърватска, Естония, Франция, Финландия, Германия, Гърция, Италия, Литва, Люксембург, Швеция, Великобритания, Словения, Унгария, Украйна. Предвидено е представяне на целите на програмата за обучение на Европейския институт по публична администрация и дискусия по актуални проблеми на прилагането на Европейското право в областта на опазването на околната среда и водите. На база на конкретни казуси от България, Финландия, Унгария и Австрия ще се обсъжда и прецизира практиката на административните съдилища. Утре след края на конференцията, Европейската асоциация на административните съдии ще проведе за първи път в София своето Общо събрание.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Колкото и мили да се опитвате да бъдете днес

Колкото и мили да се опитвате да бъдете днес, сякаш все