Свързани новини

14.04.2009 13:49

Местни „шерифи” следят за реда в ромските квартали

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

17 местни „шерифи” от ромската общност в Бургас патрулират в кварталите с ромско и турско население- “Победа” и “Горно Езерово” и следят за реда и сигурността на живеещите. Това съобщи за БГНЕС Митко Доков, председател на Областния ромски съюз в морския град, предаде агенцията.


10 от тях въвеждат ред в турската и ромската махала в „Победа”, останалите 7 са в квартал „Горно Езерово”.


Утре на среща с неправителствени организации в София, работата на патрулните групи ще бъде представена в институт „Отворено общество”, като целта е други градове да заимстват този метод, каза още Доков.


Младежите получават помощ и подкрепа от полицейски служители и служители от Дирекция „Управление на кризи, обществен ред и сигурност” към Община Бургас. В инициативата са включени и полицаи на ІV РПУ за по-пълно гарантиране на опазването на обществения ред.


На територията на кварталите в Бургас с преобладаващо смесено население се наблюдава влошена екологична среда, замърсени улици, незаконни сметища, много бездомни кучета, които сеят зарази, каза още Доков. Нарастват и случаите на нарушения на обществения ред, свързани с личната сигурност на живеещите. По данни от полицейската статистика за последния месец са регистрирани 82 случая на нарушения на обществения ред в двата квартала. 286 са случаите на употребяващите наркотици младежи и хулиганските прояви от ромските квартали. В община Бургас за 2008-ма година са входирани 603 молби от семейства, чийто спокойствие и сигурност са нарушени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес не се страхувайте да споделите плановете си

Днес не се страхувайте да споделите плановете си с