Свързани новини

21.04.2009 14:24

Линкълн е страдал от рядко генетично заболяване

Видян 3251 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

16-тият президент на САЩ Ейбрахам Линкълн е страдал от рядко генетичен дефект, предизвикващ тумор на ендокринната жлеза, преминаващ в рак. Линкълн е бил обречен и даже ако не са го застреляли през април 1865 г., той е щял да почине до една година. Тази хипотеза беше огласена от американският кардиолог и автор на редица научни изследвания Джон Сотос.


Той смята, че Линкълн е имал множествена енкдокринна неоплазия от трети тип (МЕН). Този синдром предизвиква нарушаване на секрета на един или няколко хормона, тумор на ендокринната жлеза и в повечето случаи води до появата на рак. МЕН от този тип се среща при един на 600 хиляди души и има характерни външни признаци. Тези признаци могат да бъдат наблюдавани по запазилите се фотографии на президента и историческите документи, смята Сотос. Като пример той посочва високия ръст, болезнената кльощавост, непропорционално малкия череп и невромите на устните. Известно е, че Линкълн през последните години от живота си многократно е говорил, че предчувства скорошната си смърт. Според кардиолога, "това не е било склонност към мистика, а вътрешно осъзнаване на това, което му е подсказвал организма". Сотос смята, че ако неговата теория съответства на истината, то здравословното състояние на президента ще позволи да се обяснят особеностите на неговото поведение и управление по време на Гражданската война между Севера и Юга. Само анализ на ДНК може да потвърди или опровергае тази хипотеза. Такъв може да бъде взет от пропитата с кръв реликва, пазена под прозрачен похлупак в Музея на гражданската война във Филаделфия (щат Пенсилвания). Става дума за частица от плат, поставен под окървавената глава на смъртно ранения президент. Ейбрахам Линкълн е бил застрелян на 14 април 1865 г. в театър Форд във Вашингтон. Сотос се надява да получи разрешение от музея, за да проведе анализ. Окончателното решение музея ще огласи след 5 май. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Южна Африка

Южна Африка е "магнит" за руските туристи

Южна Африка е най-популярната дестинация ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни