07.11.2016 13:11

Лилия Маравиля се прехласна по Генко Генков

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Звездата от „Връзки” Лилия Маравиля озари откриването на изложба с непоказвани досега платна на Генко Генков в столичната галерия Нирвана. Изящната блондинка, позната от голямата сцена и от малкия екран, се наслади на пищните багри на картини от колекциите на академик Светлин Русев, Колю Биянов, Венцислав Кадиев и на Николай Младжов - меценат и собственик на галерията. Известни имена от арт-средите и бизнеса се събраха под покрива на галерия Нирвана, за да разгледат експресивните творби на гениалния Генко. Академик Светлин Русев, проф. Андрей Даниел, проф. Енчо Пиронков, проф. Вихрони Попнеделев, проф. Станислав Памукчиев, художничката Десислава Минчева, скулпторите Валентин Старчев и Емил Попов, директорът на Народния театър Мариус Донкин дълго време не откъсваха поглед от платната на Генко.


С фамозна шапка Евгени Минчев привлече погледа на Гери Дончева, издокарана като истински генерал с куп ордени, и на собственичката на конкурса „Мис България” Ирина Папазова.  Бившият шеф на НАП Красимир Стефанов, модният корифей проф. Любомир Стойков, собственичката на модна къща „Романтика” София Борисова, критикът на звездите – Денди, Диана Дафова с дъщеря си, телевизионни водещи, красавици от модния подиум, бизнесмени и художници препълниха галерия Нирвана, която през последната година се утвърди като център на българското изкуство.


Изложбата представя Генко Генков такъв, какъвто го познават и не го познават неговите почитатели. Освен платната с наситени мрачни цветове, които са предпочитани от художника, в залите на галерията са представени и негови картини с изненадващо свежи пролетни цветове.


Ценителите на творчеството на Генко Генков си разказваха истории за художника, който бе известен с таланта си и с екстравагантното си поведение. И не на последно място – със съчетанието от мъдрост и липса на скромност. „Случайността на човешкото същество е във вселенската сила. Има те, а е можело и да те няма. Докато живее човек, гледа да остави след себе си следа и да я прокара между доброто и злото, между светлината и мрака. Аз го правя, събирайки цветовете и съм гениален художник, защото съм властелин на цветовете”, бил е убеден Генко Генков, чиито платна се съхраняват в Метрополитън – най-голямата галерия в света, Гугенхайм, френски частни колекции. „Когато рисувам, все едно че работя със скулптура, като с шило издълбавам обемите. Такива са само Джото и Микеланджело”, съвсем нескромно е твърдял Генко, който е смятал Сезан за свой учител в изкуството.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

козирог