Свързани новини

23.05.2021 08:05

Кога стават опасни газираната и минералната вода, защо не могат да лекуват и в каква бутилка да се държат

Видян 4155 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Защо добрите международни марки минерални - газирани и не, води са зелени? Защото това по-добре опазва минералите да не изчезват под влияние на светлината, защото както ще разберете от нашия днешен лайфхак, те са приблизително, често минимално количество в тази напитка. Прозрачните опаковки, в които я продават нашите производители я правят само с пожелателен ефект. Няма съмнение и по другия въпрос - винаги стъклото, в каквото при соца продаваха минералната и газираната вода, е по-добро за съхранение от пластмасата.
Много често се използва определението "лековити" за някои видове минерални води, както естествено газирани, така и негазирани. Последните международни изследвания обаче не успяват да докажат, че има води, които лекуват. Някои даже са опасни, особено за бременни жени, малки деца и хора с различни сериозни здравословни проблеми. Повечето са с негативен ефект по една проста причина: хората рядко четат какво точно съдържат въпросните минерални води, а в период, в който покрай коронавируса пием превантивно всякакви витамини и минерали, рискът от предозиране е голям. Както обичаме да напомняме казаното от древните римляни - разликата между полезното и вредното, лекарството и отровата, често е само дозата.
Нашият лайфпак е да поглеждате етикетите, за да нямате подобни проблеми. Да подбирате познати вече марки - по някои изследвания всяка 3-та бутилка на пазара, особено в малки крайпътни магазинчета, павилиончета и капанчета е менте, и да се въздържате от употреба на минерална вода в машини. Хеле на места, които посещавате за първи път или рядко. Пък, ако е възможно, въздържайте се от това дори в офиса си, освен ако не сте убедени, че ползвате добра вода, лично я поръчвате и сте се поинтересували откъде идва и как се точи.
Имайте предвид, че живеем в страна, където една от най-известните марки, както 19 минути отдавна е



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното пространство

Днешният ден ще ви напомни за значението на личното