24.01.2023 13:37

Изгодно! Сделки със земи пълнят джобове след Нова година

Видян 2525 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте изпразнили джобове по празниците, има един лесен начин да ги напълните отново. Потърсете дали имате наследствена земя или идеални части от нея и ги предложете за продажба.



Януари е точният месец за това, тъй като предлагането все още е ниско, а търсенето на земеделска земя – високо.


Още повече – през 2023 година цените на земята може и да паднат, предупреждават експерти в недвижимите имоти. Причината е, че доста купувачи в момента изчакват, за да видят накъде ще се развие икономическата криза и климатичните проблеми.


Това означава, че ако сте решили да попълните семейния бюджет с пари от наследствените ниви или идеални части от тях, сега е точният момент да търсите купувач. Все още цените са на нивата от миналата година, но това може да се промени рязко в следващите месеци, предупреждават специалистите.


Тези, които искат продадат земята си или просто да разберат колко струва, могат да го направят абсолютно безплатно на сайта на лидера в сделките със земеделски земи „Агрион“ https://bit.ly/3XM0SJN , както и на националния телефон 0800 111 66.


Експертите прилагат индивидуален подход към всяко едно запитване, за да гарантират прозрачна и адекватна цена. За разлика от други компании, „Агрион“ не използва метода на осреднена оценка за дадено землище, който изкривява ценообразуването, а формира цената на конкретния имот в съответствие със специално създаден алгоритъм, включващ различни компоненти.


Най-честата причина за продажба на земеделска земя е нуждата от свежи пари, особено след коледните и новогодишните празници, коментират от „Агрион“. Според тях, голяма част от притежателите на парцели са готови да продадат нивите си, вместо да кандидатстват пред банките за кредити, където процедурата е тежка и тромава и изисква обикалянето на различни институции.


Друга основна причина за сделките със земеделските земи е нежеланието или невъзможността на собствениците да се занимават с обработването на нивите. Голяма част от притежателите на поземлени имоти живеят в големите градове и нямат интерес да обработват земите си. Терените им са в отдалечени райони и често парцелите за повод за ожесточени съдебни спорове между многобройните наследници. Попадналите в подобна ситуация собственици почти винаги се възползват от безплатните правни консултации, които осигуряват опитните юристи на Агрион.


Проучване сочи, че собствениците искат да продадат своята земя на компании, които са доказали, че могат да се грижат за нея и затова избират най-често „Агрион“.


„Агрион“ е най-разпознаваемият за частните собственици бранд, занимаващ се с управление на земеделски земи. За близо 75 на сто от собствениците на земи и над половината от арендаторите в страната дружеството е предпочитаният партньор за да сключване на сделка за земеделска земя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 24.01.2023 14:56

    Такава елементарна реклама не бях чел скоро.Вие хората за идиоти ли ги смятате?Кой нормален човек ще си продаде земята заради няколко хилядарки които е изхарчил по празниците!

  • 001 Anonimen 24.01.2023 14:29

    отново лъжи, цените няма да паднат, напротив, все някой ден ще стигнат европейските от 5-6 хиляди евро на декар, макар и определени кръгове да пречат енергично

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне