20.03.2011 15:55

Хитлер стареел бързо, Сталин бил параноик

Видян 2611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Редица световни лидери и политици имат сериозни проблеми със здравето и това оказва силно влияние върху работата им, твърди  бившият британски здравен министър Дейвид Оуен в излязлата си книга История на болестта. Недъзите на световните лидери от последното столетие.

Според Оуен тиранията на военния угандийски диктатор Иди Амин, известен с престъпленията срещу народа си и жестоките масови убийства, би могла да се обясни с напредналата фаза на сифилиса му. Той управлявал само осем години, но през това време са избити близо 400 000 души. Канибалът е обвиняван във всякакви ужасии – едно от тях е, че държал човешки глави във фризера си. 

При китайския политик Мао Дзедун се наблюдава биполярно разстройство - маниакално-депресивна психоза. Настроенията му постоянно са се лутали от еуфория до депресия. Неговото управление е довело до смъртта на близо 70 000 души. 

Според автора Адолф Хитлер не е имал патологични състояние, макар и периодично да е изпадал в бурен гняв. „Но стеснените му артерии говорят за ускорено стареене. Развивал е и болестта паркинсон, а вземането на кокаин след покушението срещу него само е усложнило състоянието му“, разказва той. Фюрерът е отговорен за смъртта на близо 6 милиона евреи.

Оуен смята, че съветският диктатор Йосиф Сталин без съмнение е бил параноик, макар че това състояние не е стигнало до максимално психическо разстройство. Към края на живота си вождът развил и депресия. Жертвите на неговия режим надхвърлят 1 200 000 души. 

Дейвид Оуен не изключва вината за провала на операцията по свалянето на кубинския вожд Фидел Кастро през 1961 г. да лежи на лекарите. Те са му инжектирали хормони срещу болестта на Адисън, която води до недостиг на определени хормони. В резултат на това се получавали големи амплитуди в настроенията му и песимизъм.

Оуен намира руските политици Дмитрий Медведев и Владимир Путин за адекватни и здрави. Той окачествява като абсолютно необосновани твърденията, че Путин е болен от синдрома Гибис.  Това е синдром на високомерието, за който са характерни самонадеяността и презрение към чуждото мнение.




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

везни

Денят е чудесен за общуване и обмен на полезна информация

Денят е чудесен за общуване и обмен на полезна