Свързани новини

31.01.2022 15:17

Гледаме Михаела Филева в Уестсайдска история

Видян 792 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


На 13 февруари ще имаме възможността да чуем легендарния мюзикъл "Уестсайдска история", написан от Ленард Бърнстейн в зала “България”.


 


Историята за забранената любов разказват с ноти виртуозните музиканти от оркестъра на Софийската филхармония. Музикалният шедьовър и културен феномен ще се реализира под диригентската палка на Любомир Денев - син.


 


Солисти на концерта са Михаела Филева и Виктор Ибришимов. Концертът е част от семейната програма на националния ни оркестър “Фортисимо Фамилия” и в него са включени подбрани части от музикалното произведение. „Уестсайдска история“ е създадена от четирима безспорни гении – режисьорът и хореограф Джеръм Робинс, композиторът Ленард Бърнстейн, текстописецът Стивън Сондхайм и драматургът Артър Лорентс.


 


Мюзикълът прави премиера на Бродуей на 26 септември 1957 година в Winter Garden Theatre и прави точно 732 представления.


 


Историята, вдъхновена от пиесата на Шекспир – “Ромео и Жулиета” разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Акулите – бели американци и Ракетите – пуерторикански имигранти, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.


 


Ленард Бърнстейн – пианистът, диригентът, композиторът – човекът, който дирижира Нюйоркската филхармония в продължение на 11 години е създателят на музикалния феномен, който не спира да се играе и днес по най-големите музикални и театрални сцени по света.


 


Той записва мюзикъла с Ню Йоркска филхармония в изпълнение на Хосе Карерас и Кири Те Канава пет години преди смъртта си през 1984 година. Записът се превръща в неоспоримо съвършенство, а процесът по записването му е филмиран в документалния филм „The making of West Side Story“. Станете част от Уестсайдската история на 13 февруари от 18:00ч. в зала “България”.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец