Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ е режисиран от Дейвид Йейтс по сценарий на Дж. K. Роулинг и Стив Кловс

Свързани новини

26.05.2022 10:46

Гледаме Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор в HBO

Видян 2959 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ на Warner Bros. Pictures – най-новото приключение в Wizarding World™, създадено от Дж. К. Роулинг ще има своята стрийминг премиера по HBO Max в България на 30 май. Това е второто заглавие на компанията, което е достъпно в платформата с обещания кратък срок след кинопремиерата си. Професор Албус Дъмбълдор (Джуд Лоу) знае, че могъщият черен магьосник Гелърт Гринделвалд (Мадс Микелсен) крои планове да завземе магическия свят.


 


Старо обещание пречи на Дъмбълдор да се изправи сам срещу него и затова поверява опасната задача на магизоолога Нют Скамандър (Еди Редмейн). Той ще трябва да поведе екип от магьосници, вещици и един смел мъгъл-пекар на съдбовна мисия, която ще ги срещне със стари и нови фантастични животни и ще ги изправи срещу растящия легион от последователи на Гринделвалд. Когато залогът е толкова голям, колко дълго още може Дъмбълдор да стои настрани от конфликта?


 


Звездният актьорски екип включва носителя на Оскар Еди Редмейн („Теорията на всичко“), двукратно номинирания за Оскар Джуд Лоу („Студената планина“, „Талантливият мистър Рипли“), Езра Милър (“Светкавицата”), Дан Фоглер, Алисън Судол, Уилям Надилъм, Калъм Търнър, Джесика Уилямс, Виктория Йейтс, Попи Корби-Тюеч, Фиона Гласкот, Катрин Уотърстън, Мария Фернанда Кандидо, Ричард Койл, Оливър Масучи, Валери Пахнър и Мадс Микелсен („Рицари на справедливостта“).


 


Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ е режисиран от Дейвид Йейтс по сценарий на Дж. K. Роулинг и Стив Кловс. Филмът е продуциран от Дейвид Хейман, Дж. К. Роулинг, Стив Кловс, Лайънъл Уиграм и Тим Луис. Нийл Блеър, Дани Коен, Джош Бергер, Кортни Валенти и Майкъл Шарп бяха изпълнителни продуценти.


 


„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ е продукция на Heyday Films. Творческият екип на филма зад кулисите включва оператора Джордж Ричмънд („Rocketman“, „Kingsman: The Golden Circle“), трикратия носител на Оскар продуцент Стюарт Крейг („Английският пациент“, „Ганди”, филмите от поредиците за Хари Потър и „Фантастични животни”) и продуцента Нийл Ламонт („Соло: История от Междузвездни войни”, „Rogue One: История от Междузвездни войни“), както и Марк Дей („Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, последните четири филма „Хари Потър“), който работи от годни с Йейтс по понтажа на филмите му.


 


  Част от екипа са и номинираният за „Оскар“ директор на визуалните ефекти Кристиан Менц („Хари Потър и даровете на смъртта – част 1“, филмите от поредицата „Фантастичните животни“),и четирикратният носител на Оскар за дизайн на костюми Колийн Атууд („Чикаго“, „Мемоарите на една гейша“, „Алиса в страната на чудесата“, „Фантастични животни и къде да ги намерим“). Музиката е на деветкратно номинирания за Оскар Джеймс Нютън Хауърд („Новини от света“, „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, „Майкъл Клейтън“, „Игрите на глада“).


 


„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ ще бъде достъпен в България в HBO Max и HBO OD на 30 май 2022 г., заедно с всички заглавия на Wizarding World™, включително филмите от поредиците за Хари Потър и фантастичните животни и специалните реалити формати „ Хари Потър 20-годишнината - Завръщане в„Хогуортс” и „ Хари Потър: Турнир на домовете в "Хогуортс".


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец