10.09.2019 11:19

Философът Славой Жижек: За порно звездата Тий Стар и фалшива автентичност

Видян 1588 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Човечеството е една крачка по-близо до пълната поквара, смята словенският философ Славой Жизек по повод новината, че порно звезда Тий Стар ще продаде видео от раждането на детето й. RT говори за най-новите тенденции в областта на обществения морал с Жизек.


Намерението на Стар неотдавна удари заглавията и предизвика възмущение. Самата порно звезда твърди, че не възприема действията си като „грешни“ и няма нужда да ги защитава.


"Порно звезда, която ражда публично, това е силно деморализиращ жест. Това дори не е толкова комерсиален жест, а жест, който представя обществото без чувство за срам. Повече от чувството за вина или всяко друго чувство, срамът е основно човешко чувство.


Все още вярвам в обноските. Има неща, за които не говориш публично. Поне в нашата социална ситуация има неща, които не са предназначени да бъдат разкрити публично. В САЩ вече има хора, които получават подкрепа и които твърдят, че жените трябва да показват голите си гърди. Защо да ги покриваме? Просто е да направите мистерия от гърдите, за да привлечете мъжки поглед. И така, идеята е: „Няма какво да крием, нека ги покажем.“


Няма нищо социално потискащо в някаква форма на срам. Потискащото общество за мен не е онова, където има определени забрани, които ви карат да запазите някои неща за себе си. Те просто са част от някаква представа за достойнство и не мисля, че това е социално потисничество.


Това, което ме притеснява много повече, е тази идея за фалшива автентичност. Някои хора вярват, че ако покажете интимни подробности от живота си, това по някакъв начин е искрена откритост.


Държавата трябва да регулира това, което хората могат или не могат да комерсиализират.


Всички се борим вътре в себе си, следвайки нашите добри и лоши тенденции и искрено вярвам, че добрите нрави ни правят по-добри. Ето защо аз съм ужасен от най-новите тенденции в политиката, представени по-специално от президента на САЩ Доналд Тръмп и британския премиер Борис Джонсън, които позволяват на политиците да бъдат публично вулгарни... На това ниво предпочитам Китай пред САЩ, защото в Китай има строги ограничения на това, което можете да правите публично. Този елемент на срама е условие за нашата свобода...


Считам, че държавата трябва да регулира това, което хората могат и не могат да комерсиализират. Трябва да си поставим определени граници. Дори не бих го нарекла цензура, само определени законови ограничения. Трябва да го направим, без да се притесняваме от това, че така сме потискани.


Важното е да поддържате морала, който ви казва, че има нещо срамно в някои действия, че е погрешно да ги правите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния