В следвоенна Германия млад мъж, Михаел Берг (Файнс) - вече студент по право, който още от тинейджър е обсебен от два пъти по-възрастната жена Хана (Уинслет), се впуска безразсъдно в съдебен военен процес. Наяве излиза обаче, ужасна истина – тя е обвинена във военни престъпления.

Свързани новини

05.10.2022 14:28

Филмов маратон по повод 47ЧРД на Кейт Уинслет

Видян 624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Кейт Уинслет със сигурност е заслужила правото да бъде наричана „забележителна“. Кино критиците често е поставят на една нога с Мерил Стрийп, например, и отбелязват, че играта и стилът й стават все по-добри с годините. На 5 октомври Кейт празнува 47-ия си рожден ден. В чест на това, TV1000 посвещава сряда този октомври на „Пътят на промените“- Екранизацията по роман от Ричард Йейтс е избрана за един от 100-те най-добри англоезични произведения. Режисьорът Сам Мендес събира актьорите от "Титаник" - Леонардо ди Каприо и Кейт Уинслет с любовна връзка в друга среда, потъвайки в... сушата на чувствата.


Любовта между Ейприл и Франк пламва от пръв поглед – тя има амбицията да стане актриса, а той работи във фирма за производство и търговия с компютри. Но мечтите им се разбиват в реалността, а след раждането на двете деца животът влиза в монотонния ритъм на всекидневието. Стремежът на Ейприл да възкреси чувствата им води до окончателна раздяла с илюзиите. Филмът има: 3 номинации "Оскар" за поддържаща роля на Майкъл Шанън, сценография и костюми (2009), "Златен глобус" за главна роля на Кейт Уинслет, номинации за главна роля на Леонардо ди Каприо и режисура на Сам Мендес (2008), Номинации от БАФТА за сценарий на Джъстин Хейт, главна роля на Кейт Уинслет, сценография и дизайн на костюми (2009), „Четецът“ - В следвоенна Германия млад мъж, Михаел Берг (Файнс) - вече студент по право, който още от тинейджър е обсебен от два пъти по-възрастната жена Хана (Уинслет), се впуска безразсъдно в съдебен военен процес. Наяве излиза обаче, ужасна истина – тя е обвинена във военни престъпления.


Преди време двамата са имали потайна афера, след като тя му е помогнала да се възстанови от скарлатина. Хана обича Михаел (в ролята е Дейвид Крос) да й чете на глас пасажи от „Одисея“, „Хъкълбери Фин“ и „Дамата с кученцето“. Физическата им връзка се задълбочава, но един ден Хана мистериозно изчезва. Михаел е объркан и с разбито сърце... докато, 8 години по-късно, когато е студент и наблюдава антинацистките съдебни процеси, е шокиран да види Хана обратно в живота си - вече като обвиняема в съдебната зала. Михаел открива тайна, която ще повлияе живота и на двамата. По книгата "Der Vorleser" (1995) на германския писател Бернхард Шлинк.Оскар за ролята на Кейт Уинслет и още четири номинации, сред които и за най-добър филм 2009 г., „Малки деца“ - Носителката на "Оскар" Дженифър Конъли, заедно с Кейт Уинслет са звездите, заедно с Патрик Уилсън, във филмовата адаптация на бестселъра на Том Перота (The Leftovers), който показва емоционалния пейзаж на тихо предградие, което крие много тайни, на път да излязат наяве. Лентата представя тъмно, но и комично приключение през един познат, но и непознат свят; историята на един брак, на децата, на желанието, умело описани от признат автор и режисирани от номинирания за "Оскар" Тод Фийлд. Филмът е номиниран за три награди Оскар – за водещата роля на Кейт Уинслет, за поддържаща роля на Джаки Ърл Хейли, и за адаптиран сценарий  и „Пътят към Невърленд“ - Тази изключителна драма е историята на известния автор Дж. М. Бари и легендарното му творение, Питър Пан.


Играейки с кучето си в парка, Бари среща четири малки момчета и овдовялата им майка - изключително семейство, което се разпада с всеки изминал ден. Скоро целият град обсъжда връзката им и бракът на Бари започва да се пропуква. Но от този скандал се ражда истински шедьовър - пиесата “Питър Пан”. Филмът има Оскар за музика и още шест номинации на най-голямата кино награда, сред които за костюми и за главна мъжка роля на Джони Деп. Във всичките тези филми Кейт Уинслет е с едни от най-впечатляващите си превъплъщения. Впрочем, всички заглавия са като от Epic Drama – драми, в епоха. Към момента Кейт е носителка на Оскар – именно за главната си роля в The Reader (2008), още цели шест номинации, пет Златни глобуса, три БАФТА, две Еми и награда Сезар.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!