Свързани новини

20.11.2014 13:24

Фестивалът Северно сияние събира киноманите

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шестото издание на фестивала за нордско кино „Северно сияние” ще се проведе от 3-ти до 11-ти декември в София. Салоните на Дома на киното, Евро синема, Одеон и културен център G8 ще отварят врати за любителите на скандинавските продукции.


Фестивалът ще бъде открит с филма на шведската легенда Ян Троел – „Последната присъда”. Продукцията е отличена с наградата за най-добър режисьор от фестивала в Монреал и награда за най-добра актриса на Ула Скоог от фестивала в Чикаго. Сред останалите имена в актьорския състав са музата на Бергман Пернила Аугуст и датската звезда Йеспер Кристенсен. Филмът е екранизация по едноименния роман на Кене Фант.


Действието в „Последната присъда” се развива между 1933г. и 1945г. На фокус са живота и кариерата на Торгни Сегерстед – журналист, редактор на вестник и яростен критик на Хитлер и нацизма във време, когато шведското правителство и кралското семейство възнамеряват да запазят неутралитет на Швеция, за да избегнат сблъсък с Германия. На фона на историческите събития, филмът портретира сложния характер на Сегерстед и проследява четириъгълника между него, жена му, любовницата му и съпруга й, с когото са били близки приятели.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей