Свързани новини

20.12.2020 09:02

Ерата на Водолея обръща света към духовността, науката и отпадането на парите като водеща сила

Видян 8979 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 3.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна


Великият съвпад на Юпитер и Сатурн на 0 градуса във Водолей е наричан така, защото е изключително рядко събитие, което събира двете най-мощни планети. Фактът, че те се срещат в Северното полукълбо и то точно на Зимното равноденствие дава допълнителна сила и ударност на идващите промени.

 Астрономически Юпитер и Сатурн са в центъра на Слънчевата система и понеже са големи и не се движат бързо, както Венера, Меркурий и Марс, или прекалено бавно като другите крайни Уран, Нептун и Плутон, те вадят наяве резултати от труд, който сте положили или слагат начало на нещо ново и дълготрайно, с което ще се захванете - в такива периоди хората сменят посоката - в служебния, в личния живот, мястото, което обитават - дали като жилище, като град, като държава, като континент, това вече зависи от конкретните обстоятелства. Любопитно е да се знае, че докато съвпадите на Юпитер и Сатурн са знакови за поколения, промените при Уран - 84 г. за 1 обиколка около слънцето, Нептун с неговите 168 г. около слънцето и Плутон с 248 г. около слънцето са символични исторически, а бързите Меркурий, Венера и Марс имат ефект върху ежедневието и на седмична основа.
Една обиколка на Юпитер около слънцето отнема 12 г., колкото трае българският, наричан днес китайски зодиак, а Сатурн - 29,5 г. По пътя им става и срещата, която ще наблюдаваме сега - на около 20 години. Тя правими видими мощни тенденции, чието ехо остава в обществата за дълги години, а също и в индивидуалния живот на всеки. При предишното събиране, което е преди повече от 19 години - 2001 г., стартира например политическата кариера на Бойко Борисов, а в света - войната срещу тероризма, отстъпил едва в навечерието на Великия съвпад първото място в новините на коронавируса.  

Голямата сензация обаче е, че онова, което ни се случва на 21 декември е първо по рода си от над 200 години насам. Астрологията, пък и светът, са базирани на 4 елемента: огън, въздух, земя и вода. През последните 2 века - на индустриалната епоха, Сатурн и Юпитер се срещаха в земните знаци. А формулата на Алеко "парица е царица" беше водеща за цялата тази ера, на която той живя в средата, докато за нас


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв