01/02
17.12.2008 10:14

Драма в квартала на богатите

Видян 12537 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шосето между „Драгалевци“ и „Симеоново“ е рекордьор по дупки в столицата, въпреки сериозната конкуренция. Това прави пътуването на живеещите там софиянци и трудно, и скъпо, защото освен че изпитва реакциите им, разбива техните коли. Остава перспективата, че след като общината е предвидила през идната година 14 милиона отгоре за улиците, асфалтиране ще има и на този лунен пейзаж.


Комфортът на живеещите в района е нарушаван честото и от спиране на тока. Както вече писахме миналата седмица в кв. „Драгалевци“ пак бяха без ток. В „Симеоново“ пък спирането на електричеството се превърна в част от ежедневието на хората, което пролича и от предупредителен текст върху билборд. Не рядко кварталите остават и без вода.


В тайнство пък е потънал хотелът „Замъка Хранков“ в „Драгалевци“. Призрак ли е петзвездната крепост, приема ли гости, или е запустяла и има риск да се срути върху къщата на експремиера Иван Костов, която е в непосредствена близост, питат се столичани.


Никой не отговаря на телефоните в хотела. На мобилния в „Български туристически портал“ обаче се отзоваха. При въпрос можеш ли да си резервираш стая за 3-4 дни по празниците, любезен женски глас отговаря, че хотелът не работи отдавна и няма да бъде отворен.   


Преди 4 години финансови трудности и проблеми принудиха хотелиерът Пламен Хранков да обяви за продажба последните си две бази от веригата.  За петзвездния "Замъка Хранков" той поиска 8 млн. евро и 3.5 млн. евро за четиризвездния "Хавай Хранков", и двата в “Драгалевци”.


Според информационната система “Дакси” фирмата на Хранков е обявена с решение на съда през 2006 г. в несъстоятелност, а през ктомври 2007 е обявена в неплатежоспособност и е наложен запор върху имуществото й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

От сутрешното напрежение следобед няма да има и следа

От сутрешното напрежение следобед няма да има и следа.