климатични шампиони

Свързани новини

02.06.2023 14:52

Децата стават климатични шампиони

Видян 1120 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Envision Racing, водещият състезателен отбор във Формула Е и Cartoon Network EMEA, мрежата номер едно за анимационни предавания на Warner Bros. Discovery, обявиха ново партньорство за ангажиране на деца и млади хора в надпреварата срещу изменението на климата (Race Against Climate Change).


Cartoon Network EMEA ще работи заедно с Envision Racing, за да създаде осведоменост за глобалния проблем с електрическите отпадъци чрез съвместни маркетингови кампании, промоции и геймификация. Това се случва, тъй като годишното производство на електронни отпадъци е на път да достигне зашеметяващите 75 милиона тона до 2030г. и включва елементи като мобилни телефони, лаптопи, MP3 плейъри, щепсели и батерии.


Възможностите за участие в инициативата включват състезанието Recover-E-Waste to Race, където децата могат да се научат как да проектират и изградят мини състезателна кола от Формула Е с помощта на електронни отпадъци. Победителите ще бъдат представени на London Formula E-Prix на 29 юли. Инициативата Cartoon Network: Климатични шампиони дава сила и вдъхновява децата да действат и помагат на околната среда. Малчугани на възраст 6-12 години могат да станат Климатични шампиони, като се справят с ежедневни предизвикателства и променят света заедно. С помощта на любими герои от хитови предавания, включително „Невероятният свят на Гъмбол“ и „Крейг край реката“, децата могат да изпълняват задачи и да създават реална, осезаема промяна в живота си, като същевременно допринасят за общността, движеща устойчивостта в световен мащаб. От стартирането на инициативата през юни 2021 г. по целия свят са приети повече от 1,5 милиона предизвикателства и този брой продължава да расте ежедневно. Силвен Филипи, управляващ и технически директор на Envision Racing, сподели: „Envision Racing съществува, за да ангажира феновете и обществеността относно неотложността на климатичната криза и в надпреварата срещу изменението на климата(Race Against Climate Change) в центъра на нашата дейност. Освен че тестваме нова технология за батерии за автомобили, ние сме поели мисия да се справим с електронните отпадъци и да помогнем за изграждането на кръгова икономика за електрически превозни средства.“  „Това партньорство е невероятна възможност за ангажиране на деца и млади хора в създаването на устойчиво бъдеще. Ние сме развълнувани да работим с Cartoon Network, за да вдъхновим действия по целия свят и нямаме търпение да започнем.“ Моника Омен, вицепрезидент на бранда, комуникации и стратегия за дигитално съдържание, Kids EMEA в Warner Bros. Discovery коментира: „Електронните отпадъци са изключително важен проблем, но ние не му обръщаме достатъчно внимание. Чрез нашето стратегическо сътрудничество с Envision Racing искаме да повишим осведомеността сред децата и да им помогнем като ги образоваме за това как могат да играят роля в намаляването му. Щастливи сме да си партнираме с Envision Racing, защото това ще отвори пред децата изцяло нова спортна среда и свят, в който те са още по-овластени да влияят положително на планетата.


Заедно можем да променим света.“ „Очакваме с нетърпение да разширим нашата кампания Cartoon Network: Климатични шампиони, за да предоставим на децата инструменти за справяне с електронните отпадъци в живота им.“ Световният шампионат на FIA Формула E е единственият спорт, който е сертифициран с нулеви въглеродни емисии от самото начало и е независимо класиран и признат за най-устойчивия спорт в света от Global Sustainability Benchmark in Sports. Освен че е с най-много точки за всички времена във Формула Е, Envision Racing има и лидерска позиция по отношение на устойчивостта. Неговата програма Race Against Climate Change™ вдъхновява и дава възможност на феновете и широката общественост да предприемат действия за климата. Използвайки платформата на Формула E, Envision Racing има за цел да направи електрическата мобилност и възобновяемата енергия глобална реалност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне