Свързани новини

04.01.2022 09:30

Депресията е и генетична, трае 9 – 12 месеца, не се лекува с хапове и алкохол, а как?

Видян 2923 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако сте от от хората, които на празници, особено зимните, или след тях изпадат в потиснато настроение, или пък имате обективни причини за депресия – любовни, делови, здравни, ще ви бъде полезно да прочетете следващите редове на днешния ни лайфхак. Ще отговорим на няколко важни въпроса, като на първо място е може ли лошото настроение да ни е вродено? Според последните научни изследвания депресията може да бъде генетично предадена, или по-точно повишената склонност към нея, ако родителите или единият от тях са били от този тип личности.

„Страданията са безсмислени, каквото и да разказват класическите книги и филми – те ни пречат да мислим, да бъдем гъвкави, да продължаваме напред”, категорична е Анна Варга, която е професионален психолог. Не само в България далеч не всички хора са готови да споделят проблемите на потиснатостта си със специалисти като нея. Това е първият праг, който трябва да минем, ако искаме да се справим с депресията и ни липсват достатъчно спокойни, мъдри и опитни приятели, които да ни посътветват какво да правим с потиснатостта. Вторият е, веднъж отишли, да повторим – повечето хора нямат смелостта и волята да го направят, да потретим, да свикнем с мисълта, че споделянето – искрено и лично, е пътят към решението. И докато не сме се справили докрай, да не се оплитаме в нови драми. В никакъв случай решението не са медикаментите например.

Над 60 милиона американци, или всеки 6-и, пият антидепресанти Психолозите са категорични, че хапчетата не могат да лекуват, а само да притъпят симптомите, като съпъстващи ефекти като треперенето на крайниците и намаленото либидо са най-малкият проблем. За да не се повтаря периодично депресията, човек трябва да споделя и да не се страхува да разтоварва душата си, като най-погрешната политика е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Кака Милка, любител медик, самообразовала се по учебника "Медицина за Дъмис" 04.01.2022 11:07

    Депресията най-ефективно се лекува с масивни бустерни дози от ТОТАЛНА СВЕТОВНА СПРАВЕДЛИВОСТ!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали