Ако закуската е най-важното хранене за деня, то изборът на правилните храни за тялото ви е от решаващо значение

Свързани новини

15.08.2022 12:08

Без бял хляб, палачинки, портокалов сок и какво още на закуска: Експертите

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако закуската е най-важното хранене за деня, то изборът на правилните храни за тялото ви е от решаващо значение. В крайна сметка пред вас е целият ден, така че избирането на храни, които не ви осигуряват необходимата енергия и храна, може да бъде скъпоструваща грешка. За щастие експертите и изследователите удобно са подбрали най-лошите храни за закуска.


1. Ароматизирана овесена каша
 
За съжаление не всички овесени ядки са еднакви. Затова следващия път, когато посегнете към разтворими овесени ядки, задължително проверете етикета. Например една порция оригинална разтворима овесена каша на Quaker Foods съдържа само 100 калории и никаква захар. Страхотно! Но една опаковка с вкус на клен и кафява захар съдържа 160 калории и повече от 10 грама захар. Не е толкова страхотно.
 

 2. Подсладено обезмаслено кисело мляко


Мазнините са нещо, което обикновено сме програмирани да избягваме. Всъщност обаче тя е чудесна за поддържане на ситостта. Защо? Ами, защото на организма му е необходимо повече време, за да ги преработи, отколкото въглехидратите. Обезмасленото кисело мляко често е с подсладител или захар, за да се компенсира липсата на мазнини в него. Всъщност овкусените обезмаслени кисели млека понякога съдържат повече захар от сладоледа със същия размер на порцията.


3.Палачинки


 


Проблемът с палачинките е, че те обикновено се приготвят от рафинирани зърна на пшеничното брашно. Изследователите са установили, че рафинираните зърнени храни допринасят за здравословни проблеми като затлъстяване и инсулинова резистентност. Покриването им със захарни сиропи е втората сериозна причина, поради която палачинките не са идеалният начин да започнете деня си - дори и да са вкусни.


 4.Зърнени барове


През последните години появата на зърнените барове по рафтовете на магазините предостави привидно нов и популярен вариант за здравословна закуска. Проблемът е, че много зърнени барове всъщност са пълни със захар. Освен това те съдържат само малко протеини, така че от хранителна гледна точка яденето на зърнен бар не се различава много от яденето на бонбон.


5.Кекс с боровинки


 


Друг обичан вариант за закуска или сутрешна храна е емблематичният мъфин с боровинки. За съжаление, тази американска институция е още един лош избор за питателна сутрешна закуска. В края на краищата в боровинковия кекс обикновено има много малко истински боровинки. Обикновено вместо това получавате сладки "имитации на боровинки".
 
7. Концентриран портокалов сок
 
Какви варианти трябва да изберете, когато търсите здравословна напитка за закуска? Вероятно можете да изключите концентрирания портокалов сок от списъка. Концентрираният портокалов сок е силно преработен и губи много от хранителните вещества, които се съдържат в пресния портокалов сок. Голямото количество фруктоза е катастрофално и по отношение на това, че допринася за рязкото повишаване на нивата на кръвната захар.
 
 
 8.Захарни зърнени храни
 
"Ако избирате особено сладки зърнени храни, това може да повиши нивата на глюкоза в кръвта, което може да доведе до кратък прилив на енергия, но той ще продължи само за кратък период от време, а по-късно ще се чувствате по-отпаднали", казва Пипа Кембъл, треньор по хранене и отслабване, пред Cosmopolitan през февруари 2018 г.
 
9. Пълна английска закуска
 
 
Пържените яйца, пържените наденички, пърженият бекон и пърженият хляб са чудесни, но не и в едно и също ястие. Фактът, че всичко се приготвя в голямо количество олио, очевидно не е добър знак и може да има сериозни последици за сърцето ви, ако се храните прекалено редовно. Най-добрият съвет е да избирате тази опция само в редки случаи, ако искате да си гарантирате по-добро здраве.
 
 10.Бял хляб
Хлябът е популярен вариант за сутрешна закуска, защото е евтин, вкусен и изглежда, че ви засища доста добре. Въпреки това белият хляб е по-лош избор от кафявия или пълнозърнестия. "Диетата, богата на фибри, спомага за поддържане на целостта на червата и може да помогне за намаляване на лошия холестерол", казва треньорът по хранене Кембъл пред Cosmopolitan.
 
 
 
 

 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец